Sport

2015.07.10. 18:18

Gorillák és Hősök csatája a kupáért

Szombat délután a fővárosban szerezheti vissza a Pannon Bowl trófeát a Dunaújváros Gorillaz amerikai-futball csapatunk. A sikerhez az Eger Heroes legyőzésén át vezet az út.

Szabó Szabolcs

Ha az előzetes papírformát nézzük, akkor a szombaton 17 órakor a fővárosi ELMŰ-Stadionban kezdődő Divízió I.-es amerikai-futball bajnokság döntőjének esélyese a Dunaújváros Gorillaz csapata, amely negyedik döntőjére készül és soros ellenfelétől, az Eger Heroes gárdájától még soha nem kapott ki.

Kemény, látványos csatára számíthatnak a szurkolók
Fotó: Ady Géza

A sportföldrajz szerelmeseinek kezdésként egy kis fejtörő túra: a Dunaújváros Gorillaz  a fővárosi XIII. kerületi Elektromos-Stadionban rendezi a magyar amerikai-futball bajnokság Divizió II-es és Divizió I-es kiírásának nagy döntőjét a Duna Bowl, valamint a Pannon Bowl trófeáért. A kisbajnoki címért a Debrecen Gladiators és a Szekszárd BadBones kollektívája csatázik majd, míg a Divizió I-es bajnoki címért a rendező, ám mégis ismét idegen gyepre kényszerülő újvárosi Gorillák csatáznak majd a történetének legjobb idényét futó Eger Heroes legényei ellen. A finálé esélyese a dunaújvárosi csapat. Érveink a következők: a Gorillaz negyedik döntőjére készül, soraiban számos nagy csatát megélt játékossal és siker-éhes fiatalokkal. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy fiaink eddig még sohasem szenvedtek vereséget a hevesiektől. Remélhetően e dicsőséges sorminta szombaton sem szakad majd meg.

A Gorillaz és a Heroes legutóbb június első hétvégéjén találkozott egymással Rácalmáson és bár a derbi elején a Hősök szereztek vezetést, a hazaiaknak sikerült fordítani és ha nehezen is de 21-7-re legyűrni a masszív egrieket. A mai finálé kimenetele nagyban függ attól, hogy a támadóegységek milyen teljesítményt nyújtanak majd, hiszen mint az alapszakasz és a rájátszás eredményei is bizonyították a védekezés szépen összeállt a döntő két résztvevőjénél.

A szövetség hivatalos honlapján, így hangoltak a találkozóra: „A Dunaújváros legutóbb 2013-ban jutott be a Divízió I. döntőjébe, akkor 13-6-ra kikapott a Budapest Cowboys-tól. Grátz Vilmos együttese ismét felkerülne a trónra, habár ez nem lesz könnyű feladat. Az edzéslétszámmal küszködő dunaújvárosiakon olykor-olykor feltűnt, hogy az együttes tagjai gyakran nem urai a helyzetnek. Ennek egyik példája a Budapest Cowbells 2 elleni 21-13-as vereség idegenben. Viszont a Gorillaz felül tudott kerekedni ezen és a rutin, valamint a fizikai erő megoldotta az edzéslátogatottság által okozott problémát. Az alapszakasz-győzelem, valamint a Cowbells 2 elleni elődöntős sikert követően nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy megérdemelt a Pannon Bowl-ba jutást.

Története során először jutott a Pannon Bowl-ba az Eger Heroes és minden bizonnyal szeretné ezt arannyal megünnepelni.”Minden tiszteletünk az egri Hősöké, ám bízunk benne, hogy a Dunaújváros Gorillaz érvényesíti majd nagyobb tudását és rutinját a 17 órakor kezdődő döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!