Sport

2013.08.16. 19:03

DPASE: Győztes bemutatkozás

A Ness Hungary NB II-es bajnokság nyitófordulójában pénteken a Vasas együttesét fogadta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE-Vasas FC 2-0 (0-0)
Dunaújváros Stadion, 1000 néző. Vezette: Szőts Gergely (Pápai. Butkai).
Dunaújváros PASE: Milinte - Villám, Farkas, Beleuc, Csehi - Szalai (Lázár, a 81. p.), Papp - Thiago, Böőr, Jakab (Godslove, a 46. p. - Urbán (Birtalan, a 88. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.
Vasas FC: Németh G. Horváth L. (Görgényi, a 68. p.), Lopez Alcantara, Izing, Engel - Cseke, Gál, Remili, Recklet (Szedlár, a 68. p.), Hohmann (Ádám, a 63. p.) - Zamostny. Vezetőedző: Dirk Berger.

A mérkőzés elején Urbán huszonöt méteres lövése kerülte el a fővárosiak kapuját. A hatodik percben Jakab szabadrúgását követően Szalai fejelt mellé. Ebben az időszakban a Vasas játékosai elsősorban a védekezésre fordították az energiájukat.

Az első félóra végén Remili passzolt a Cseke elé, aki tizenhét méterről hatalmas lövést zúdított az újvárosi kapura, de Milinte bravúrosan szögletre hárított. Tíz perccel az első félidő lefújása előtt Remili bal oldali sarokrúgását Recklet a felső kapufára fejelte. A lepattina labdát a védők csak nehezen tudták hárítani. A negyvenharmadik percben Jakab kényszerítőzött a bal oldalon Urbánnal, de nem tudta pontosan megjátszani a középen érkező Böőrt. Egy perccel később Villám jobb oldali beadását követően Szalai fejjel nem találta el a kaput.

A második félidő ötvennyolcadik percében megszerezte a vezetést a hazai együttes. Godslove jobb oldali középreadását Szalai hat méterről a kapu bal alsó sarkába lőtte (1-0). A gól után több veszélyes támadást is vezettek a hazaik. A legnagyobb lehetőség Böőr előtt adódott, aki a tizenegyes ponton az utolsó pillanataban becsúszva szereltek. A hetvenkettedik percben Remili a bal oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgása a jobb kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. Három perccel később egy könnyen megítélt büntetőt Remili a kapu fölé vágta.

A találkozó kilencvenkettedik percében Thiagot rántották le a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Böőr magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte (2-0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!