Sport

2013.11.27. 20:40

Vízilabda: simán nyertek a lányok a Honvéd ellen

Dunaújváros - A Honvéd Polo együttesét fogadta szerdán este a Fabó Éva Sportuszodában a Dunaújvárosi Főiskola gárdája. Az év utolsó bajnokiján fölényes hazai siker született.

Gallai Péter

A negyedik helyen álló dunaújvárosiak számára nem jelenthetett gondot az eddig mindössze egy győzelmet szerzett fővárosi alakulat legyőzése.

DFVE - Honvéd 21-6 (4-1, 4-3, 6-1, 7-1 )

Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Marnitz, Rubos.

DFVE: Kasó Csabai 3, Polák 2, Miskolczi 2, Gurisatti 5, Menczinger, Ziegler 1. Csere: Andresz 1, Szilágyi 1, Garda 1, Sinka 2, Brezovszki 2, Horváth 1, Bárdos (kapus). Edző: Mihók Attila.

Honvéd: Varga K. O-Nagy, Kerekes 1, Mchunu 1, Kling, Kiss, Dombrádi 4. Csere: Ráduly, Ármai, Varga N., Gazsovits, Szívós, Szűcs, Kerecsen. Edző: Törőcsik Attila.

Az első negyed kihagyott helyzetekkel indult, majd Dombrádi ötméteresből a vendégeket juttatta előnyhöz. Ezzel ki is merült a Honvéd góltermelése ebben a negyedben, viszont zsinórban négy újvárosi találat született a nyolc perc alatt, azaz megnyugtató előnnyel várhatta a csapat a folytatást. A második felvonás is hasonlóan indult, a Honvéd egy, míg a főiskolás alakulat négy gólt jegyzett (8-2), de a negyed vége már nem alakult olyan jól a hazaiak szempontjából, mert a vendégek még kétszer bevették Kasó kapuját (8-4).

A félidő után aztán kidomborodott Csabai Dóráék erőfölénye, a lelkes, ám egyre inkább elfáradó rivális már nem igazán tudta megnehezíteni a dunaújvárosiak dolgát. A hazaiak megúszásból, centerből és távoli átlövésből is eredményesek tudtak lenni, és még a kimaradt helyzetek is bőven belefértek.

A záró felvonás nagy izgalmakat nem tartogatott, viszont Mihók mester beküldte összes cserejátékosát, Bárdos szép védésekkel vetette magát észre, az ifjú Brezovszki is bátran vállalkozott, ami gólokban is megmutatkozott. A medence partján a többiek pedig együtt örültek a fiatalokkal, akiket végig biztattak a nagyok .

A mérkőzés után a csapat tagjai egy rövid pihenőt kapnak, majd a válogatott játékosok számára a nemzeti csapatnál lesznek feladatok, míg az itthon maradók folytatják a tréningeket, a tavaszi folytatás jegyében.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!