Sport

2014.01.17. 19:35

A Carissa Kupa az idén sem csak a labdarúgásról, hanem a jótékonyságról is szól

A Dunaújváros Sportcsarnokban péntek délután az A és B csoport mérkőzéseivel megkezdődött a XII. Carissa Kupa országos kispályás labdarúgó-torna.

Gróf András

Szombat reggel nyolc órától a C-D-E-F-G-H csoport küzdelmeivel folytatódik a viadal. A nap végére kialakul a tizenhat továbbjutó mezőnye, akik vasárnap nyolc órától egyenes kiesés rendszerben folytatják a küzdelmet. A csoportküzdelmek során kiesett nyolc legjobb együttes pedig a vigaszágon folytatja, a DunaVIV Kupáért. A főtáblán az elődöntők vasárnap 14.30 órakor kezdődnek, amelyeket 16 órakor követ a bronzmérkőzés, 17 órakor pedig a finálé. A találkozók között gálamérkőzések szerepelnek a programban. A harmadik helyért vívott csata előtt a Dunaújváros PASE és a Holler FC U9-es csapatai lépnek pályára, míg a döntőt a DF Green Pet FC és a Dunakeszi Kinizsi futsal gárdái játszanak egymással. A publikumot ezen kívül a No Contro Dance Group szórakoztatja majd.

Az esemény a futballon kívül a jótékonyságról is szól, hiszen a szervezők egy nemes célra gyűjtenek. A dunaújvárosi kórház CT vásárlásához kívánnak hozzájárulni. A különböző felajánlásokból, valamint a nevezési díjak bizonyos százalékából már eddig összegyűlt több mint hatszázezer forint, de a tornán árusított tombola bevétele is teljes egészében ezt az összeget gyarapítja. Természetesen magánszemélyek és cégek a helyszínen további adományokkal hozzájárulhatnak az akció minél nagyobb sikeréhez. A tombola fődíját ami két AC Milan mérkőzésre szóló belépő lesz az eredményhirdetéskor sorsolják ki. Fontos információ, hogy csak az a szelvény nyerhet, amelynek tulajdonosa személyesen a helyszínen tartózkodik. A futsal-bemutató megszervezésében segített a DF Green Pet FC szakosztályvezetője, Zemankó Zoltán.


-Játékosként már több alkalommal is pályára léptem a Carissa Kupán. Az évek alatt örömmel tapasztaltam, hogy folyamatosan emelkedett a színvonal, és mára az ország egyik legjobb kispályás tornája lett ez a viadal. Megtiszteltetés, hogy a szervezők felkérték csapatunkat egy gálamérkőzésre, amelyen szeretnénk visszavágni a Dunakeszi alakulatának a bajnokságban elszenvedett vereségekért.

Fontos technikai információ, hogy a mai napon a sportcsarnok hátsó bejáratán léphetnek be a szurkolók a rendezvényre, vasárnap azonban a főbejáraton keresztül is megközelíthető lesz a lelátó. A belépés az előző évekhez hasonlóan ezúttal is ingyenes.

Remek hétvégi szórakozásnak ígérkezik a torna




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!