Sport

2012.11.25. 19:42

Hat aranyérem jutott a magyar csapatnak

Hat aranyérem mellett négy ezüst- és két bronzéremmel zárta szereplését a rövidpályás, franciaországi úszó Európa-bajnokságon a magyar válogatott.

Gallai Péter

Szombaton és vasárnap egyaránt több döntőben voltak érdekeltek a magyar sportolók, sajnos a Dunaferr-DVSI két indulója, Balog Gábor és Takács Krisztián nem tudta beverekedni magát a nyolcas finálékba. Gábor szombaton száz méter háton végzett a huszonötödik helyen, míg Krisztián vasárnap ötven méter pillangón - ami számára kiegészítő szám - zárt a harmincharmadik pozícióban. Ezzel eldőlt, hogy a dunaújvárosiak közül a legjobb eredményt Takács érte el száz méter gyorson, ahol kilencedik lett. Azt viszont tudni kell: az olimpia után mindkét fiú hosszú pihenőt kapott, a felkészülés sűrűje közben értek az Eb-hez.

Balogh Gábornak szombaton és vasárnap nem sikerült döntőbe kerülnie az Európa-bajnokságon (Fotó: Vohlmann György)

Ami pedig a többiek teljesítményét illeti, a hétvégén sem maradt küldöttségünk Európa-bajnoki cím nélkül. Szombaton száz méter vegyesen Hosszú Katinka győzött, mögötte Jakabos Zsuzsanna lett a második. Száz méter pillangón Cseh László megszerezte tizenhatodik rövidpályás elsőségét a kontinenstornák történetében. Ugyanezen a távon Biczó Bence a negyedik helyen végzett. Ezerötszáz méter gyorson Rákos Patrik hatodik, négyszáz méter gyorson Hosszú hetedik lett. A zárónapon is folytatódott a mieink medálgyűjtése: négyszáz méter vegyesen a dobogó második fokára állhatott fel Hosszú, Jakabos pedig a harmadikra. Ezen a távon a székesfehérvári Sebestyén Dalma huszadikként végzett. Kétszáz méter gyorson Bernek Péter ötödikként csapott be a célba, száz méter háton a nyolcadik pozíciót érte el a döntőben. Száz méter pillangón Jakabos éppen lemaradt a bronzéremről, negyedik lett. Kétszáz méter mellen Verrasztó Dávidnak jutott egy nyolcadik helyezés. Az éremtáblázatot a házigazda franciák nyerték meg, tizenkét arany-, hat ezüst- és tizenegy bronzéremmel. A magyar csapat holtversenyben a dánokkal a második helyen végzett. Versenyzőinknek az Európa-bajnokság végeztével nem ért véget a 2012-es szezon, ugyanis december 12. és 16. között Isztambulban rendezik meg a világbajnokságot, amelyre Balog és Takács is kvalifikálta már magát korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!