Sport

2016.01.21. 15:16

Ismét záporoznak az ütések Dunaújvárosban

Dunaújváros – A patyolat udvarán, a Gutenberg köz 2-ben rendezik meg az ökölvívás dunaújvárosi hívei a Régiós Pofonpartit.

Agárdy Csaba

„Ha cseng a fül és fáj az arc a szájnál; Valószínű, hogy valamit elhibáztál” – hangzik a bölcselet a Dzsungel könyve című musical-ben. Sulák András, az alakulóban lévő, működő, de hivatalosan még nem bejegyzett klubjuk edzője elmondta, hogy ezeket a tornákat kimondottan kezdőknek rendezik. Sulák András, aki korábban a budapesti Vasas színeiben válogatott szinten öklözött, utána a profik táborát erősítette, ezen a versenyen edzőként vesz részt, tizennégy tanítványa is ott lesz a ringben.

Sulák „Csubi” András(b) sérülése miatt ugyan vereséget szenvedett a legutóbbi decemberi bokszgálán, de most szombaton Dunaújvárosban a Guttenberg közben már tizennégy tanítványa is részt vesz a nagy Régiós Pofonpartin

– Mivel nagyon nehéz az egyesületünk bejegyzéséhez minden engedélyt megkapni, ezért ezen a viadalon a Vasas SC Fox Dunaújváros Kihelyezett Szakosztálya néven indulunk. Egyébként szépen fejlődünk, már negyvenen járnak rendszeresen az edzéseinkre, a szakmai munkában Szakály Sándor segít – tudtuk meg a szakembertől, hogyan is áll a szakosztályuk.

A szombati „ütésváltás” délben kezdődik tizenkét egyesület kilencven nevezése érkezett. A program egészen estig tart. – Erőfelmérőnek számít a verseny. A különböző súlycsoportokban, különböző korosztályokban hasonló képességű ökölvívókat teszünk párba. Talán ennek is köszönhető, hogy az ilyen viadalokon parázs meccseket láthatnak a nézők. A fiatalok számára tapasztalat- és rutinszerzés az elsődleges cél – tájékoztatott Sulák András.

„Ha cseng a fül és fáj az arc a szájnál, valószínű, hogy valamit elhibáztál” - hangzik el a Dzsungel könyve című musical-ben. A képen látható fiatalok ezt már tudják

Az edző már eldicsekedhetett azzal, hogy öt versenyzőjük a Vasas igazolt sportolója, közülük Vadász András az ifjúsági bajnokságon lett ötödik, míg Kovács László a felnőtt elit kategóriában érte el ugyanezt a helyezést.

Bekapcsolódtak a vérkeringésbe

Dunaújváros közönsége az utóbbi években egyre többször találkozhatott az ökölvívással, hiszen a profi díjmérkőzésektől kezdve a bemutatókig szinte mindenre sor került már városunkban. Ma már nemcsak versenyek, hanem edzési lehetőségek is vannak. Ennek egyik megálmodója és tevékeny részese Sulák „Csubi” András, aki maga is profi bokszoló a szó nemes és üzleti értelmében is. A tavaly decemberi profi bokszgálán súlyos sérülést szenvedő sportember már gyógyuló félben van, újra edzésbe állt és a folytatáson gondolkodik. Mindenesetre edzései élményszámba mennek, a gyerekek nagyon szeretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!