Sport

2016.03.20. 20:28

Két versenyen a Hikari - A palóc edzőtáborban is bizonyítottak a dunaújvárosi sportolók

Dunaújváros - A dunaújvárosi Makita Hikari Dojo karatékái most sem kímélték magukat a versenyeken.

Dunaújvárosi Hírlap Sport

Március 4-6. között Pásztón tartották a Palóc Karate Szövetség szervezésében a hagyományos „Palóc Gasshukura” (edzőtábor). Az edzőtábort Sawada Kazuhiro és Ohta Yoshinobu mesterek, a Japán Karate Szövetség instruktorai vezették. A péntektől vasárnapig tartó edzéseken, mintegy kétszáz karatéka vett részt. Az edzések több csoportban, övfokozat szerinti bontásban zajlottak. A Makita-Hikari Dojo karatékái közül 11 fő vett részt és igyekezett minél több dolgot ellesni a nagyon magas színvonalon oktató mesterektől.

A dunaújvárosi csapat, amelynek minden tagja büszke lehet teljesítményére (Fotó: amatőr felvétel)

Március 12-én Sárváron, a fürdőjéről nevezetes városban 27 egyesület, 172 versenyzőt, 348 nevezéssel delegált a versenyre. Ebben az évben a Makita-Hikari Dojo versenyzői részére ez volt az idénynyitó verseny. Tizenkilenc versenyző igyekezett tájékozódni a felkészülési szintjéről, közülük négyen most versenyeztek először. Ismét nagyon sok szülő, hozzátartozó volt jelen, így a teljes küldöttség 65-70 főt tett ki, a szülők által tervezett „25 éves a Hikari Dojo” jubileumi pólóban szurkolva. A négy legkisebb korcsoportban - övfokozati bontásban - utánpótlás és haladó kategóriákra voltak bontva a résztvevők, míg ezek fölött már nem volt lehetőség ilyen megkülönböztetésre. A tapasztalat azt mutatja, egyre sűrűbb a mezőny, egyre jobban meg kell küzdeni a sikerért, ami mutatja, hogy az egyesületekben komoly munka folyik. A kumite - küzdelem - számokban már a kicsiknél is elég tekintélyes erejű ellenfeleket lehetett kifogni. A hikarisok közül többen bátran mentek előre, ami dicsérendő, de tanulságokkal is szolgáltak a mérkőzések.

Az ötödik korcsoportban a fiú kumite számban - Kovács Máté, Szlávik Bence, Leitgieb Levente és Boros Erik - a Hikari Dojo versenyzői nem sok esélyt adtak ellenfeleiknek, eltulajdonították a dobogó összes fokát. Kovács Bence junior és felnőtt kumite számban már az április eleji, az írországi Dublinban rendezendő JKA Karate EB-re készülve versenyzett. Szépen dolgozott, a fizikuma is elégségesnek látszott, de az összpontosítás még nem volt tökéletes. A hátralévő kis időben majd főleg ezt kell fejleszteni. Összességében közepesnek mondható az elért eredmény, a jó dolgokat folytatni kell, míg a hibákat javítani szükséges. A versenyzőket Németh Kitti megbízott edzőként irányította, míg két fő - Juhász János és Schneider László - versenybíróként vett részt, utóbbi a verseny főbírájaként. Legközelebb április közepén, Gödöllőn lesz erőfelmérője a csapatnak, az Ippon Shobu Karate Diákolimpián, ám addig is a szorgos hétköznapokra kell hangsúlyt fektetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!