Sport

2014.01.22. 21:20

Nagy küzdelmet, kiegyenlített játékot hozott a Kohász és a Fehérvár meccse

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász női kézilabda-csapata az NB I-es bajnokságban a Fehérvár KC-t fogadta szerdán. A megyei rangadót a Kohász nyerte 29-27-re.

Jankó Árpád

Az este nyolc órakor kezdődő felnőtt női kézilabdacsapatok mérkőzése előtt jó előjeleket szerzett a Dunaújvárosi Kohász. Ugyanis az ifjúságiak küzdelmét a hazaiak 26-20-ra nyerték meg. Utána a Kohász junior együttesének tapsolhatott a hazai közönség, mert ők 27-25-re győzedelmeskedtek a fehérváriak ellen.

Az esti mérkőzés előtt Mátéfi Eszter, a Kohász vezetőedzője nem tagadta, rendkívül fontos találkozó következik. A dunaújvárosi csapatnak feltétlenül meg kell szereznie a két pontot. Ez a négy közé jutásért folytatott harcban is nagyon értékes lenne. Ezek a gondolatok jártak tehát a hazai mesteredző fejében.

A másik oldalon Siti Beáta, a fehérváriak edzője úgy gondolta, ezen a találkozón csapata egy kicsit nyugodtabban játszhat.

-  Mindenképpen a hazaiak kötelező győzelemre játszanak, márpedig ez felelősség a Kohász vállát nyomja. A múlt héten számunkra pozitív élményt jelentett a hosszabb sikertelen sorozat után az MTK elleni győzelmünk. Nyíltsisakos játékot várok mondta a vendégek edzője, a dunaújvárosi szurkolók egykori kedvenc játékosa.

A mérkőzés elején nem sikerült a hazai csapatnak meglepnie a fehérvári együttest. A 6. percben csak 4-3-ra vezetett a Kohász. Ebből is látszott, hogy igen nagy küzdelemre számíthat a közönség. Majd kettős emberelőnybe került a hazai csapat. Benzal leütötte Bulath Anitát, de a spanyol játékos megúszta a piroslapot. Végül a kettős emberhátrányt a fehérvári gárda minimális veszteséggel átvészelte (9-8). A vendégek labdaszerzés után gyors indításokkal próbálkoztak, és nem is sikertelenül. Miközben igen keményen védekeztek Tilingerék, Kiss Éva is megbízhatóan védett. Mivel nem tudott nagyobb különbségű vezetést szerezni a hazai együttes, Mátéfi Eszter időt kért. Ám ez nem sokat segített, a fehérváriak továbbra is tapadtak a Kohászra. Sőt, a 20. percben ki is egyenlített az FKC (11-11). A hazai csapatból Bulath ötször, Tilinger pedig hatszor talált be a kapuba. A 25. percben egy rövid időre átvette a vezetést a Fehérvár Siti Eszter góljával (13-14). Harcolt a Kohász, és ennek a félidő végére meg is lett az eredménye, kétgólos előnnyel mehettek az öltözőbe.

A második félidőt remekül kezdte a fehérvári együttes: két Emberovics találattal ki is egyenlített. Azután ismét óriásit kellett küzdenie a hazai gárdának a vezetés megszerzéséért. Ez általában sikerült is. Egy-egy góllal mindig vezetett a Kohász. Viszont a hazai csapat idegességét jelezte, hogy több abszolút ziccert is kihagytak a játékosai. A 37. percben a Kohász kapusa, Vig Vivien két hatalmas bravúrt mutatott be, és ez azt jelentette, hogy a másik oldalon kétszer is betalált Kiss Éva kapujába a Kohász (21-19). Sőt, röviddel ezután, a 42. percben először vezetett három góllal a dunaújvárosi gárda (22-19). Jenssen mester érthetően azonnal időt kért. Sok jelentősége nem volt az eligazításnak, mert azonnal négy gólra nőtt a Kohász előnye (26-22). Az utolsó húsz percben már látszott, a fehérváriak agresszív, kemény védekezése fokozatosan felpuhul, és az összpontosítás is lanyhult. Ezeket a negatív jelenségeket pedig a hazai csapat könyörtelenül kihasználta. Az 55. percben már 28-23-ra módosult az eredmény, aztán jött az újabb gól (29-23) és a mérkőzés hajráját már láthatóan nem bírta a fehérvári gárda. a végén a Fehérvár szépített az eredményen, és csak két góllal maradt alul (29-27).

A mérkőzés egyik hazai hőse Vig Vivien volt, aki a második félidőben bravúrok sorozatát mutatta be. Ő szerényen a csapat remek védekezését dicsérte.

- A második félidőben, amikor a védőmunkánk jobb lett, akkor már nekem is ment a védés. Elmondhatom, hogy a szünet utáni teljesítményünkkel bizonyítottunk.

Dunaújvárosi Kohász - Fehérvár KC 29-27 (17-15)

Dunaújváros Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Dunaújvárosi Kohász: Vig Hosszu, Rádl, Ferling, Takács D., Bulath, Vincze. Csere: Csapó (kapus), Kővári, Takács F., Gera, Vadász, Ferenczy. Edző: Mátéfi Eszter.

FKC: Kiss Azari, Emberovics, Horváth, Benzal, Tilinger, Vaszari. Csere: Mayer, Hajduch, Siti Eszter, Herr A., Kazai. Edző: Paloldrup Jensen.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!