Sport

2017.06.25. 18:20

Slihoczki Ádám és Szőke Attila nagy fölénnyel végzett az élen az Eb-n

BELGRÁD - Szenzációsan szerepelt az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon a Dunaferr SE versenyzője, Slihoczki Ádám, aki az ifik között kétszeres aranyérmes lett!

Gallai Péter

Az már a C-2 1000 méteres előcsatározások során érezhető volt, hogy a dunaújvárosi Slihoczki Ádám és a Kolonics Alapítvány Jövő reménysége programjának támogatottja, a lágymányosi Szőke Attila nem igazán talál riválisra ebben a mezőnyben. Nos, ezt a szombati döntőben is igazolták, hiszen versenyzőink több mint három másodpercet vertek a második helyen záró fehérorosz duóra.

- A rajtnál beragadtunk egy kicsit az első húzásban. Próbáltunk az iramra rámenni és ott előnyt szerezni, végül be is jött és még egy kisebb indítással célbaértünk. Az időeredmény pályafutásunk eddig legjobbja, ezért is különleges számunkra ez a siker - mondta Szőke Attila a verseny után.

 

- Szőke Attila és Slihoczki Ádám technikailag is kimagaslik a mezőnyből, Guj Attila és a Dunaferr SE vezetőedzője, Molnár Gergely nagyon összerakta ezt az egységet, ráadásul nem is ez a kedvenc számuk. Teljesítményük értékéről talán nem is kell több, hogy idejükkel az U23-as mezőnyben is nyertek volna! - mondta Dónusz Éva utánpótlás kapitány a duóról.

Ami pedig a vasárnapi folytatást illeti: C-2 500 méteren sem találtak legyőzőre a fiúk, akik között barátként a parton is megvan az összhang. Erre esküszik Szőke Attila is, aki Slihoczki Ádámmal ismét nyert, több mint egy hajóval (!) utasították maguk mögé a mezőnyt a rövidebb távon. A páros kiemelkedik korosztályából, ami annak is köszönhető, hogy két éve együtt készülnek.

- A tegnapi arany után bizakodtunk a mai győzelemben is. Nyomtuk, ahogy csak bírtuk, nem törődtünk a fájdalommal - mondta Szőke Attila, míg Slihoczki Ádám az egység jelentőségéről beszélt.

- Mi mindig őszintén meg tudjuk beszélni, ha probléma adódik, a barátság sokat tesz hozzá ahhoz, hogy itt tartunk. - fogalmazott a Dunaferr SE sportolója a szövetség honlapjának.

A Dunaferr SE másik indulója, az U23-asok között szereplő Kiss Balázs nem tudott érmet szerezni a belgrádi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!