Sport

2015.12.02. 14:30

Kiss Károly bajnoki címe

Dunaújváros - A Dunaferr SE birkózói a közelmúltban két versenyen bizonyították a felkészültségüket.

Gróf András

November 21-én Esztergomban diák és utánpótlás lány csapatbajnokságon vettek rést a dunaújvárosiak. A diák korcsoportban tizenkét egyesület, míg az utánpótlás korcsoportban tizenhárom szakosztály versengett a bajnoki címért. Mindkét korosztályban tisztességgel helyt álltak a Dunaferr képviselői.

Mindkét korosztályban csak a minimum létszámmal tudtak kiállni, ezért sok összecsapásnál jelentős hátránnyal indultak. A sorsolás szerint a diák korcsoportban az ESMTK, a Tatabánya és Sárospatak csapataival mérkőzött a Dunaferr. Az első fordulóban sima győzelemmel maradtak alul a későbbi bajnok budapesti alakulattól. Ezt követően a Dunaferr sima győzelmet aratott először a tatabányai, majd a sárospataki lányok felett. Így csoport másodikként várták a folytatást a 4-6. helyezésért, ahol a Cegléd és Dél-Zselic egyesülete várt a dunaújvárosiakra. Sajnos a végjátékban a Cegléd csapata nagy küzdelemben, de legyőzött a Dunaferrt, Dél-Zseliccel pedig döntetlent játszottak, így a 6. helyen zárták a napot.

Kiss Károlyon pontott sem tudtak csinálni az ellenfelek, kiemelkedett a mezőnyből. Megérdemelten lett bajnok

Az utánpótlás korosztályban az Érd és a tavalyi bajnok Dél-Zseliccel kellett megküzdeniük a dunaújvárosiaknak. Az Érdet legyőzte a Dunaferr, míg a Dél Zselictől kikapott, így a második helyen végzett a csoprotban, és a folytatásban az 5-8. helyért küzdhetett meg a Kaposvár, a Szigetvár és a Túrkeve csapataival. A mérleg: vereség a Kaposvártól és a Túrkevétől, győzelem a Szigetvár ellen, így a lányok a 7. helyen végeztek.

November 28-án Püspökladányban rendezték meg a serdülő korcsoport szabadfogású országos bajnokságát közel 160 résztvevővel. A Dunaferr SE-ből öten jutottak be a rangsorversenyek alapján az országos döntőbe, de betegség miatt csak négyen tudtak rajthoz állni. Veres-Kovács Ádám 69 kg-ban háromnapos betegség után vállalta a küzdelmeket. Nehéz sorsolása volt, hiszen a legjobbak az ő ágán birkóztak. Az első mérkőzésen győri ellenfelét technikai tussal verte meg, majd bírói tévedésnek köszönhetően egy elpontozott mérkőzésen vereséget szenvedett. A vigaszágon egy győztes és egy vesztes mérkőzés után nem jutott a legjobb hat közé.

Szabó Péter a 85 kg-ban nem tudta kihasználni a mérkőzésein adódó lehetőségeket, helyezetlenül zárt. Farkas Zoltán 85 kg-ban nála jóval erősebb versenyzőktől kapott ki. Kiss Károly az 58 kg-ban kiemelkedett a mezőnyből, hiszen négy mérkőzését is az első menetben technikai tussal nyerte meg, rajta pedig egyetlen pontot sem tudtak csinálni az ellenfelek. Szép fogásokat, technikai elemeket mutatott be a versenyen. Megérdemelten lett aranyérmes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!