Sport

2015.09.07. 16:44

Kiválóan rajtoltak az asztaliteniszezők

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület történelmében először idén öt csapattal indul a nemzeti és megyei bajnokságokban, a létszámbővítés és fiatalítás jegyében.

Gallai Péter

A hétvégén az NB-s csapatoké volt a főszerep, a három megyei csapat pedig szeptember végén kezdi meg szereplését. A tavalyi ezüstérmes NB II-es gárda, Bihercz Tamás, Nemes Szilárd, Furka Attila, Mizsei Máté és Mizsei Tamás összeállításban a Hévíz gárdáját elsöprő fölénnyel múlta felül. Valamennyi játékos, külön kiemelve az első csapatban most debütáló fiatal Mizsei testvéreket, hibátlanul teljesítettek. Bihercz Tamás sportemberi nagyságát pedig külön dicséri, hogy az első meccs után tapasztalatszerzés céljából önzetlenül átadta helyét a még ifista Mizsei Tamásnak.

DASE I – Hévíz II 18:0
Győzőtt: Bihercz 1, Nemes 4, Furka 4, Mizsei M. 4, Mizsei T. 3, és a Bihercz – Nemes, Mizsei – Mizsei páros.

Nagy várakozás előzte meg a teljesen átalakult tavalyi bajnok NB III-as csapat bemutatkozását. Farkas László váratlan betegsége miatt volt egy kis félsz, mivel a lendületben lévő és most feljutott, eddig ismeretlen Ács csapatát fogadták a dunaújvárosiak. A meccsen három új játékos mutatkozott be, mivel Kada István mellett Fógel Szilárd, Novák Zoltán és Darnai Tamás is lehetőséget kapott. Kiválóan helyt álltak, a hibátlanul játszó Fógel Szilárd vezényletével meggyőző fölénnyel múlták felül ellenfelüket az önkormányzati támogatás segítségével megvásárolt új asztaloknál.

DASE II – Ácsi Kinizsi 14:4
Győzött: Fógel 4, Kada 4, Novák 4, Darnai 4, Fógel – Kada, Novák – Darnai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!