Sport

2015.05.20. 15:52

I. osztályú magyar torna csapatbajnokság - Meg kell tartani a jó formát

Dunaújváros - A múlt hétvégén a Fradi Kupán az első osztályos lányok tornáztak, de indultak még a dunaújvárosiak az utánpótlás I. osztályú magyar csapatbajnokság első fordulójában is.

Jankó Árpád

A Fradi Kupa arról lesz emlékezetes, hogy a kislányok csapata először állhatott a dobogón. A csapatversenyen harmadik helyen végeztek. A csapat tagjai: Radványi Eszter, Salamon Krisztina, Szilasi Tímea, Gábor Katalin, Czuczor Ninetta, Mayer Eszter (még csak óvodás), Faragó Bianka, Török Laura. Remekül összpontosítottak a dunaújvárosi tornászok. S ez a Fradi Kupa jó előkészítője lehet majd a jövő vasárnapi MATSZ Zsebibaba versenynek. A kicsiknek kiírt viadalon (tavaszi, őszi fordulós) komoly, nívós egyesületek is szerepelnek. A gyerekek edzője Szőke Nóra.

Az utánpótlás első osztályú magyar csapatbajnokság első fordulója volt a másik verseny, amely egyúttal a Budapest-Vidék csapatbajnokságot is jelentette. A Makai Lilla, Badics Charlotte, Makovits Mirtill, Körtés Kora, Miklós Dorina, Halász Dóra Szimonetta összeállítású csapat, amely a serdülő kategóriát képviseli (2002-2006. születésűek) igen rangos utánpótlás-versenyen tornászott, mert minden élvonalbeli egyesület elindult. A hat csapat: Békéscsaba, Szombathely, KSI, Veszprém, Ferencváros, Dunaferr.


A Dunaferr SE győztes csapata (balról jobbra). Első sor: Halász Dóra Szimonetta, Miklós Dorina, Körtés Kora, Badics Charlotte, Makovits Mirtill, Makai Lilla. Hátsó sor: Badics Réka, Török Dániel, Joó Gabriella (edzők). Fotó: Baranyai László

A dunaújvárosi ifjú tornászlányok nagyszerűen versenyeztek, és végül az első helyen végeztek a csapatbajnokságban. Mégpedig tetemes előnnyel, több mint tizenegy ponttal végeztek az első helyen a békéscsabai lányok előtt. Természetesen ezzel a győzelemmel a Vidék csapatbajnokságát is megnyerték. Minden újvárosi leány rontás nélkül mutatta be gyakorlatát. Öröm, hogy a kilenc éves Makai Lilla is remekelt. A Budapest-Vidék egyéni bajnokság június 7-én lesz. A Dunaferr serdülő és ifjúsági tornászlányokat küld erre a versenyre. Az edzők: Török Dániel, Joó Gabriella, Badics Réka, Trenka János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!