Sport

2015.05.19. 17:27

Megérdemelt siker - Jobban akarta a győzelmet a dunaújvárosi együttes

Dunaújváros - Remek játékkal aratott gólzáporos győzelmet hétfőn a Dunaferr-DF-Renalpin FC együttese a futsal NB I felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulójában.

Gróf András

A házigazda FC Veszprém csapata a találkozó előtt még abban reménykedett, hogy az eredmények kedvező alakulása esetén pontszámban utolérheti a Swietelsky-Haladás VSE gárdáját. A szombathelyiek azonban 6-5-re diadalmaskodtak az Aramis SE otthonában, és az újvárosiak elleni találkozó sem úgy alakult, ahogy eltervezték. Egy szerencsétlen öngóllal ugyan még vezettek, de a folytatásban már csak dunaújvárosi találatokat láthattak a nézők. A szünetig Nagy Roland és Ivacs találataival sikerült fordítani, majd a szünetet követően Safar kétszer, Schrancz Balázs, Nagy Roland és Togoi egyszer volt eredményes.

A bravúros teljesítményt követően a dunaújvárosiak vezetőedzője, Baranyai Pál értékelte a csapat teljesítményét.

- Úgy gondolom, hogy ez már kijárt nekünk, hiszen rengeteg olyan mérkőzést játszottunk, amikor jól teljesítettünk, mégis sírva ballagtunk haza. Természetesen nincs ekkora különbség a két fél között, a Veszprém a bajnokság egyik legjobb együttese. Akaratban és helyzetkihasználásban azonban ma ellenfelünk fölé nőttünk, és megérdemelt győzelmet arattunk.

Az újvárosiak matematikailag még a negyedik helyre is befuthatnak a bajnokság végén. Ehhez persze újabb bravúrokra lenne szükség.

A dunaújvárosiak kapusa, Rigó László remekül ment a kék mezes veszprémi játékos elől, Aradi Csaba (18) pedig biztosítja a hálóőrt. Fotó: www. futsalhungary.hu

A dunaújvárosi együttes hátralévő két mérkőzése a következő:

Swietelsky-Haladás VSE (május 25., hétfő 18.15 óra idegenben), MVFC-Berettyóújfalu (június 01., hétfő 18.30 otthon).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!