Sport

2015.04.06. 19:24

A karate Eb-n nem maradtunk dunaújvárosi érmek nélkül

Prága - A napokban a cseh főváros adott otthont a JKA Junior, Senior, Ippon Shobu Karate Európa bajnokságnak. A magyar válogatottban két versenyző, Szűcs József és Kovács Bence képviselte a dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo színeit.

Gallai Péter

A Magyar JKA Karate Szövetség válogatottja 21 versenyzővel, Schvarcz Péterrel és Bali Ervinnel, a válogatottat felkészítő két edzővel utazott el a cseh fővárosba. A kontinensbajnokságra húsz ország, mintegy 250 versenyzőt delegált a hat tatamin zajló erőpróbára, ahol egyenes ági rendszerben (vígaszág nélkül) és kumitében súlycsoport nélkül lehetett próbálkozni a minél jobb eredmények elérése érdekében.

Ami a dunaújvárosiak eredményeit illeti: Szűcs József junior egyéni kata számban német és cseh ellenfelét legyőzve került az elődöntőbe, ahol a második legjobb pontszámmal bejutott az erős négyes döntőbe, itt pedig végül a nagyon szép harmadik helyen végzett. Junior csapat kata számban elsőként jutottak a négyes fináléba, ahol szintén ebben a pozícióban végeztek, s ezzel Európa bajnoki címet szereztek. A csapatban társa volt Tatai Zoltán Kunmadarasról, edzője Hamari János, és Boros Dániel Törökbálintról, edzője Schvarcz Péter.

A Makita-Hikari Dojo két versenyzője, Kovács Bence (balra) és Szűcs József remekelt a prágai Európa-bajnokságon
Fotó: amatőr felvétel

Junior egyéni kumitében, elsőéves juniorként Kovács Bence volt érdekelt. Kisebb, kellemetlen vállsérüléssel versenyzett, amit azonban háttérbe szorított. Sorrendben német ellenfelét győzte le két waza-arival, szerb riválisát egy waza-arival, belga vetélytársát pedig egy waza-arival. Ezzel bekerült az elődöntőbe, ahol a nagyon jó képességű és utolsóéves junior orosz versenyző útját állta, így szép munkával a harmadik helyen zárt az erős mezőnyben.

Junior csapat kumitében szintén az orosz csapatot kapta ellenfélnek és nem sikerült a továbbjutást kiharcolni. Az egyik reggel váratlan meglepetéskén Bence apukája és öccse - Kovács Máté szintén korosztályos válogatott - megjelentek a csarnokban, hogy a helyszínen biztassák a válogatottat.

A fiúk edzője, Schneider László versenybíróként vett részt az Eb-n, aki több döntőben is szerepet kapott: - Összességében nagyon szép eredményt értek el, amely mögött hosszú ideig tartó, kiadott és egyénileg is elvégzett munka áll a rendszeres edzések mellett. Ez megfelelő alap lehet a későbbi eredményekhez, ha a tanulás és munka mellett továbbra is tudják vállalni a felkészülést.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!