Sport

2016.09.19. 19:00

Miénk a csoportkör! - A DFVE rendezheti a vízilabda Euroliga egyik selejtezőjét

Dunaújváros - Az európai szövetség, a LEN elkészítette a női vízilabda Euroliga első selejtezőkörének sorsolását, illetve döntöttek a rendezőkről is. Az egyik jelentkező a nemzetközi porondra hosszú évek után visszatérő dunaújvárosi klub volt, amely végül elnyerte az A-csoport rendezését.

Gallai Péter

Mivel erre a szezonra olyan sok csapat nevezett, ezért a LEN úgy döntött: az előző Euroliga-sorozat négyes döntőjében szereplő csapatokat, így a győztes spanyol Sabadellt, a második Újpestet, a harmadik orosz Kirishit, valamint a negyedik görög Olympiakoszt kiemeltek, akik csak később csatlakoznak.

A többieket négy csoportba osztották, az elsőnek a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics csapata lesz házigazdája. A december 2. és 4. között rendezett fordulóban Fortuna jóvoltából a hazai rivális BVSC mellett egy olasz és német csapat lesz az ellenfél.

A Szegeden rendezett torna után a második helyezettnek járó kupával a dunaújvárosi együttes Fotó: DFVE

- Örülünk neki, hogy megkaptuk a rendezés jogát, a csoportból az első három jut tovább, de mi az első helyet célozzuk meg, hiszen a folytatásban ez is számítani fog. Mivel ilyen sok csapat nevezett, ezért lesz egy második selejtezőkör is, ahol ismét négy csoport lesz, ebbe már a négy kiemelt is bekapcsolódik. Innen az első kettő-kettő játszik majd az Euroliga négyes döntőjéért, a vesztesek a LEN négyes döntőben játszhatnak - mondta Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető.

Az Euroliga 1. körének beosztása. A-csoport, Dunaújváros: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, BVSC-Zugló, Messina (olasz), Heidelberg (német). B-csoport, Utrecht: Vouliegmeni (görög), CN St. Andreu (spanyol), NC Rethymno (görög), Bayer Uerdingen (német).

C-csoport, Porto: Khanty-Mansiysk (orosz), Porto (portugál), Bogliasco (olasz), Gouda (holland), Leiden (holland).

D-csoport, Padova: CN Mataro (spanyol), Padova (olasz), Lille (francia), London SC (brit).

A zöld asztal mellett a hétvégén a medencében is érintettek voltak a dunaújvárosiak, hiszen a felnőttek Szegeden vettek részt egy felkészülési tornán.

Mihók Attila együttese a BVSC, az Eger és a Szeged ellen játszott, a négy junior Eb-n szereplő vízilabdázója nélkül.

A csapat 15-2-re nyert az Eger ellen, egy góllal 11-10-re alulmaradt a BVSC-vel szemben, végül 15-5-re múlta felül a Szegedet, így a második helyen zárt.

 

Péntektől vasárnapig a Szentesi Sport-és Üdülőközpontban rendezték meg a II. Sipos Edit nemzetközi utánpótlás női emléktornát, öt csapat részvételével. Az egyik a dunaújvárosi együttes volt, amelynek felnőtt gárdájában is játszott egykoron a klasszis. A kupán megemlékeztek a világ-és Európa-bajnok vízilabdázóról, s az együttesek közös szabadidős programokon vettek részt.

A torna végeredménye:
1. Szentes, 2. BVSC, 3. Dunaújváros, 4. Tatabánya, 5. Zenta.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!