Sport

2015.03.11. 19:50

Japán vendégeket fogadtak a Hikari karatékái

Dunaújváros - A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo sportolói mozgalmas felkészülési időszakon jutottak túl.

Agárdy Csaba

A Makita-Hikari Dojo mozgalmas felkészülési időszakot fejezett be az elmúlt napokban. Január elején rendben megkezdték a munkát. Egy hónapig főleg általános kondicionális képzés folyt, majd egyre több karate-gyakorlat vette át a szerepet. A mindennapi edzéseken túl megtartották az éves közgyűlésüket és egy nagyon sikeres, évente visszatérő farsangi mulatságot a Campus étteremben. Január végén házigazdái voltak három napon keresztül a Magyar JKA Karate Szövetség szakmai továbbképző hétvégéjének, ahol az egész országból érkezett edzők, versenybírók, vizsgáztatók képzése folyt, közel száz résztvevővel. Február elején a japán Kokushikan Egyetem Magyarországra látogató tizenhat tagú karate szakos küldöttségéből szintén három napra, két hallgatót láttak vendégül Noto Kazuma és Akiyama Ryuichi személyében , akik magas színvonalú bemutató edzéseket tartottak a Hikari Dojoban. Mellette szabadidejükben kicsit a várossal és Dunaföldvárral is megismerkedtek.

Az elmúlt hétvégén Salgótarjánban tartott edzéseket a városunkban már többször megfordult Sawada Kazuhiro mester. Az ország különböző részeiből mintegy 150-180 karatéka edzett együttesen és igyekezett ellesni a tanulnivalókat. Ezen az eseményen a Hikariból hét sportoló vett részt.

Az edzések két csoportban (kezdő, haladó) folytak. Sawada sensei az egyik edzésen két hikaris palántával Miskovitz Mátéval és Szatmári Gergővel mutatott be gyakorlatokat, ami nagyon megtisztelő volt a két kis tehetségnek. Ezt a felkészülési időszakot lezárva lassan elkezdődik a versenyszezon is, március végén Prágában rendezik meg a junior és felnőtt JKA Európa-bajnokságot . Itt a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjában szereplési lehetőséget kaphat Kovács Bence és Szűcs József. Összességében elmondható, hogy van feladat bőven.

A Makita-Hikari Dojo továbbra is folyamatosan várja az új jelentkezőket ötéves kortól, minden hétköznap 15-20 óra között az Interspar Áruház mellett lévő edzőteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!