Sport

2015.05.25. 15:37

Döntőbe jutott, ott pedig 7. lett Vassék kenu párosa a Világkupán

Duisburg - A hétvégén rendezték meg a második kajak-kenu Világkupa futamot Németországban, amelyen a kenu kettesek ezer méterén a Dunaferr SE versenyzője, Vass András is rajthoz állt Varga Dáviddal párban.

Gallai Péter

Az előző Vk versenyen Hajdu Jonatán, ezúttal pedig Vass András képviselte a dunaújvárosi klubot a válogatottban. Utóbbi a győri Varga Dáviddal C-2 1000 méteren állt rajthoz, hogy szezonbeli első megmérettetésükön lemérjék, a nemzetközi mezőnyhöz képest hol tartanak a felkészülésben. A szombati elődöntőben a páros az első előfutamban állt rajthoz, ahol a hatodik helyen ért célba, ezzel továbbjutottak a délutáni középdöntőbe. Itt aztán már semmit nem bíztak a véletlenre a fiúk, hiszen futamukban mindenkit maguk mögé utasítva az első helyen jutottak be a fináléba, méghozzá a legjobb idővel.

Vass András (elöl) és Varga Dávid első versenye nem a legjobban alakult, de még van idő javítani
Fotó: MKKSZ

A vasárnapi döntő nem kezdődött rosszul a duó számára, igaz a hazaiak, Kretschmer és Müller alaposan bekezdtek, de 250 méternél második, féltávnál pedig negyedik volt a magyar hajó, a második helyen haladó másik német párostól csak egy másodperccel lemaradva. 250 méterrel a cél előtt ötödikek voltak, de mivel a hajrá nem sikerült, így még két egység is a mieink előtt ért a célba.

- Elnézést kérek mindenkitől, sajnos nem tudtuk hozni amit szerettünk volna! Az első versenyünk idén nem indult túl jól, de természetesen igyekszünk javítani - értékelt Vass András.

Ami pedig a magyar érmeket illeti: szombaton Balla Virág a kenu egyesek 500 méteres döntőjében a mezőnyt leiskolázva nyert. Óriási csatában szerzett bronzérmet Noé Zsombor és Vass Péter K-2 1000 méteren. Vasárnap Balla szerzett még egy ezüstérmet C-1 200 méteren.

- Balla Virág eredményével abszolút elégedett vagyok, nagyon szépen versenyzett, csak a kanadaiak világbajnokától szenvedett vereséget. Férfi kajak négyesünk szereplésével kapcsolatban előzetesen azt mondtam, a negyedik-hatodik hely megszerzése lehet a realitás számukra. Kedden ültek először össze a fiúk, és ebből a pár edzésből a hatodik hely jó eredménynek mondható. Természetesen kell még fejlődniük, és összességében sem dőlhetünk hátra, mert elég erősnek tűnik a négyes mezőny. A-döntőben szerepelt Vass András és Varga Dávid, bár az elején jól kezdtek, a végére elfáradtak a fiúk. Dudás Miklós sincs még természetesen csúcsformában, ahogy ő is elmondta, az elkövetkező időszakban a rajtokra kell nagyobb hangsúlyt fektetnie - értékelte a történéseket Storcz Botond felnőtt vezetőedző.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!