Sport

2014.11.05. 14:55

Olimpiai döntő - A Dunaferr birkózói a házigazdák

Dunaújváros - A Dunaferr SE birkózó- szakosztálya október végén régióközponti edzőtábort tartott, pénteken és szombaton pedig a Tusják János emlékversenyt rendezi meg, amely egyben diákolimpiai döntő is.

Agárdy Csaba

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya mint régióközpont október 27. és 29. között háromnapos Centrum edzőtábort szervezett a területileg hozzátartozó szakosztályok részére.

Az edzőtáborban a Veszprémi Centrum SE, a Kalocsai SE, a Kiskunfélegyházi SE, a Kunszentmiklósi SE, az Enying VSE, a Gurics György BDSE (Dunaújváros), valamint a Dunaferr SE birkózónövendékei vettek részt, összesen hatvan sportolóval. A szakmai anyag nagy részét elsősorban az alaptechnikák elsajátítása tette ki, mellette kihasználva a nagy létszám adta lehetőséget játékos és küzdő birkózás is szerepelt a programban. Az edzések végén a versenyzők erőfejlesztő gyakorlatokat végeztek.

A hétvégén pedig rangos utánpótlás versenyt rendez a Dunaferr szakosztálya. November 7-8-án, pénteken és szombaton Tusják János emlékverseny néven országos diákolimpiai döntő lesz 2001-2002 és 1999-2000-ben született gyerekek részére a Dunaújváros sportcsarnokban. Ennek a korcsoportnak országos szinten ez a legnagyobb megmérettetése. A rendezvényre háromszáz feletti induló létszám várható.

A pénteki versenynapon a fiatalabb korosztály méreti meg magát, a tíz órai kezdéskor, előtte Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere mond megnyitó beszédet.

A szombati napon szintén 10 órakor indulnak a küzdelmek, ekkor Szepesi Attila alpolgármester nyitja meg a viadalt az idősebb korosztály részére.

Az eseményre a belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!