Sport

2017.03.12. 18:15

DPASE: sok az öt kapott gól

Pécs - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában a huszonkettedik fordulót rendezték az elmúlt hét végén. A szombati rangadóján a Dunaújváros PASE együttese súlyos vereséget szenvedett a Pécsi MFC otthonában.

Gróf András

Pécsi MFC - Dunaújváros PASE

5-1 (2-0)

PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Szommer Attila (Varga G., Bati).

Pécsi MFC: Gábor P. - Kónya K., Krapecz, Fellai, Varga - Hleba, Rácz (Frank a 73. p.) - Károly B. (Takács, a 83. p.), Koller, Bodor (Lőrincz, a 78. p.) - Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik - Hajdók (Kercsó B., a 41. p.), Farkas V., Csendes, Csehi T. - Dorogi R. (Ablonczy, a 67. p.), Pölöskei (Király, 75.), Blatt - Dobos Á., Tóth T., Szepessy R. Vezetőedző: Dobos Barna.

A mérkőzés elején két dunaújvárosi lehetőség is adódott a hazaiak kapuja előtt, de Dobos Áron és Csehi Tamás kísérletét is hárította pécsi védelem. A tizenegyedik percben Koller fejelt kecsegtető helyzetben a kapu mellé. Hat perccel később azonban Kónya Dávid közeli lövéssel megszerezte a hazai csapat számára a vezetést (1-0). A harmincharmadik percben ismét ő volt a főszereplő. Tizenhat méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-0).

Dorogi Renátó (11) valamivel többmint egy órát játszott a Pécsi MFC elleni összecsapáson
Fotó: Zs. E.

A második játékrészben nyíltabban játszott a DPASE gárdája, ami kedvezett a pécsieknek, akik az ötvenötödik percben Károly Bálint találatával háromgólosra növelték az előnyüket (3-0). Erre azonban gyorsan sikerült válaszolniuk az újvárosiaknak. A középkezdést követően Dobos Áron találatával sikerült ideiglenesen kozmetikázni az eredményt (3-1). A hetvenegyedik percben egy szépen kijátszott akció végén Kónya Dávid már a harmadik gólját szerezte (4-1). Tíz perccel a találkozó rendes játékidejének vége előtt Hleba tekert a bal alsó sarokba, beállítva ezzel a DPASE számára nem éppen hízelgő végeredményt (5-1).

A hazaik teljesen megérdemelt győzelmet arattak a védekezésben sokat hibázó dunaújvárosi együttes ellen. Márton Gábor csapata ezúttal maximálisan kiszolgálta a szurkolókat. Ezzel sikerült visszavágniuk az őszi vereségért. A pécsiek sikerüknek köszönhetően megelőzték az újvárosi alakulatot, és felléptek a bajnoki dobogó harmadik fokára.

A huszonkettedik forduló további eredményei a következők: Pénzügyőr SE - Méhkeréki SE 1-0, Mórahalom VSE - Szentlőrinc SE 1-1, Budafoki MTE - Várfürdő-Gyulai Termál FC 2-0, Szekszárdi UFC - Dabas-Gyón FC 3-1, Békéscsaba II - Ferencvárosi TC II 1-0, Paksi FC II - Komlói Bányász 4-0, FC Dabas - Szigetszentmiklós 1-1, Dunaharaszti MTK - Hódmezővásárhelyi FC 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!