Sport

2013.05.28. 16:12

Randy Smith Dunaújvárosban hosszú távon tervez

Dunaújváros – A Dab.Docler jégkorongcsapatának vezetői nem komolytalankodnak, újabb egyéves szerződést kötöttek Európa egyik legelismertebb edzőjével, Stephan Lundh-dal, majd Kanada egyik legjobb erőnléti edzőjével, Randy Smith-szel is felvették a kapcsolatot.

Agárdy Csaba

A Dab.Docler  vezetője, Azari Zsolt igencsak komolyan gondolja,  hogy csapatát komoly nemzetközi szintre emelje fel. A kétszeres svéd Elitseria bajnok edzővel,  Stephan Lundh-dal sikerült újabb egy évre megállapodnia, most pedig egy kanadai erőnléti edzőt, Randy Smith-et kérte fel arra, hogy segítse, ne csak a felnőtt csapat,  hanem a teljes utánpótlás felkészülését. Mindkét fél bízik abban, hogy gyümölcsöző lesz a kapcsolat.

Randy Smih erőnléti edző nem csak beszél, hanem meg is mutatja a játékosoknak a feladatokat (Fotó: Lázár Zsolt)

A kanadai szakember egy hetet töltött Dunaújvárosban, kíváncsiak voltunk arra, miként összegzi az itt tapasztaltakat.

Olyan játékosok karrierjét segítette többek között, mint napjaink egyik legnagyobb sztárjáét, Steve Stamkosét. Hogyan került kapcsolatba Dunaújvárossal?

– A Torontoban élő magyar Agárdy Tibort jól ismerem és nagyon tetszett az az elhivatottsága, amit a magyar jégkorong iránt érez. Úgy gondoltam, hogy szeretnék segíteni, ezért vagyok itt.

– Egy hét alatt nem lehet sok következtetést levonni, de mégis milyenek a tapasztalatai?

– A város baráti, csendes és nyugodt, jól érzem magam. Az is tetszik, hogy a felnőtt csapat nagyon fiatal, látom rajtuk, hogy akarnak dolgozni. Videón megnéztem, hogy a jégen mit produkálnak, amivel semmi gond nincs. Viszont az erőnléti edzésekben szerintem tíz évvel le vannak maradva a világ élvonalától.

– Délelőtt a felnőtteknek, délután az utánpótlás csapatoknak tart edzést. A gyerekekről mi a véleménye?

– A 2001/2002-es korosztályban van néhány nagyon tehetséges játékos. A kisebbek is ügyesek, de ők végképp a jövők.

– Hogy tervezi, továbbra is kapcsolatban marad a dunaújvárosi csapattal?

– Dolgozunk a szerződésemen, de hogy minden jól működjön, ahhoz négy-öt év munka kell. Fontos, hogy mindenki száz százalékon teljesítsen, én mint edző, a játékosok pedig hajtsák végre a programot. Az az álmom, hogy profi hokisokat, akár NHL-szintűeket képezzek Dunaújvárosban. Sok munka áll a játékosok előtt, de van bennük jövő.

– Önnek, aki annyi, mondhatjuk, világsztárt edzett és edz, mi a motivációja abban, hogy Magyarországon sikeres legyen?

– A játékosokban megvan a motiváltság, keményen dolgoznak és úgy gondolom, hogy az itteni gyerekek miért nem érdemelnék meg azt, hogy olyan munkát végezzenek, mint a kanadaiak? Rengeteg tehetséges gyereket láttam, ez motivál abban, hogy Dunaújvárosban eredményes legyek. Nagyon remélem, hogy sikeres és hosszú távú lesz az együttműködésünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!