Sport

2014.08.01. 15:05

A dunaújvárosi Sárkányszív egy arany- és egy ezüstérmet szerzett a bajnokságon

Dunaújváros - A Dunaújvárosi VSC Sárkányszív sárkányhajó-szakosztálya múlt hét szombaton rendezte meg az országos bajnokság ötödik fordulóját a szabad strandon.

Agárdy Csaba

Hétszázhúsz induló volt a viadalon, ez volt az idén dunaújvárosban a legnagyobb tömegsport rendezvény. Szűcs László szakosztályvezető fontosnak tartja megjegyezni, hogy nagyon sok munkájukba került a viadal megszervezése, szerencsére mindenki elégedett volt a szervezéssel. Ehhez sokat segítettek a támogatóik is, akiknek nagy-nagy köszönet.

A dunaújvárosi sárkányhajósok: két érmet is szereztek az országos bajnokságon. Fotó: amatőr felvétel

Persze nem csak a sikeres rendezés miatt lehettek elégedettek a dunaújvárosiak, hanem azért is, mert a Sárkányszív egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. A divízió II-ben a kétezer méteres távon a dunaújvárosiak bizonyultak a legjobbnak, míg kétszáz méteren második lett a Sárkányszív.

De nemcsak a „profik" mérhették össze tudásukat, hanem a kezdők is. Ugyanis a bajnoki fordulók során van egy kiegészítő szám is a Friss Sárkányok kategóriája. A Szalki-szigeten indult egy dunaújvárosi alakulat is, akik remekül szerepeltek: a Szent Pantaleon Kórház és az Egyesített Szociális Intézmény dolgozóiból összeállt női egység tagjai első neki futásra, dicséretes teljesítményt nyújtottak.

A dunaújvárosi versenyzők névsora: Várnagy Tamás, dr. Tóth László, Dolezsál Zoltán, Kurucz Zoltán, Szabó András, Böde Dániel, Kutassi Ferenc, Takács Gábor, Böde Ádám, Maróti Zsolt, Bősze Zsolt, Kovács Gábor, Szabó Mónika, Fülöpné Erdei Anikó, Szabó Angelika, Baranyai Hédi, Somogyi Judit, Pásh Enikő, Vereb Jánosné, Horváth Anett, Kovács Zoltán, Kurucz Veronika, Jobban Erzsébet, Karmazsin Attila, Tóth Zsuzsanna; kormányos: Kiss Levente; dobosok: Szücsné Bokor Zsuzsanna és Antal Dominika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!