Sport

2013.03.11. 19:56

Röplabda: egy játszmát sikerült nyerni a Dunaferrnek

Dunaújváros - A 2012/2013. évi férfi röplabda NB I elődöntőjének második mérkőzésén ma este a Dunaferr Sportegyesület csapata hazai pályán fogadta a bajnoki címvédő Fino Kaposvár együttesét.

Gróf András

Dunaferr SE-Fino Kaposvár 1:3 (-19, -15, 23, -19)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Adler László, Vári Péter.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Szabó B., Hatvany A., Lukács, Blázsovics, Szűcs (liberó). Csere: Balla, Réfi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Fino Kaposvár: Dávid, Gergye, Kovács Z., Magyar, Geiger, Dömötör (liberó). Csere: Deák (liberó), Juhász, Bozóki, Laczik. Vezetőedző: Demeter György.

Fotó: Vohlmann György

A bajnoki elődöntő második mérkőzését jól kezdték a vendégek, hiszen az első technikai szünetben 8-5-re vezettek. A folytatásban újabb két pontot szereztek a kaposváriak, ami után azonnal időt kért Tomanóczy Tibor. A játék képe azonban nem változott. Magyar remek nyitásainak köszönhetően növelte előnyét a somogyi alakulat.

A játékrész hajrájában már 22-12-re is vezetett a címvédő Kaposvár, de néhány könnyelmű megoldásnak köszönhetően szorosabb lett az eredmény. A második szettben 5-5-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezután viszont elléptek a vendégek és könnyedén nyerték a játszmát.

A harmadik játszma nem várt fordulatot hozott. A lelkes  publikum előtt magukra találtak a dunaújvárosiak. Feljavult a védekezésük és a támadásoknál is határozottabbak voltak. Ennek köszönhetően  sikerült szépíteni a kissé kiengedő kaposváriakkal szemben. A negyedik játszmában is sokáig szoros volt az eredmény, de egy jó sorozatnak köszönhetően négy ponttal elléptek a vendégek, és biztosan nyertek.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharcban 2-0-ra vezet a Fino Kaposvár. A harmadik találkozót szerdán 18 órától játsszák a somogyi megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!