Sport

2014.12.14. 20:35

Sikeres erdélyi túra - Brassóban és Csíkszeredában is nyert a DAB

Szombaton és vasárnap Brassóban, illetve Csíkszeredában játszott a Dab.Docler jégkorongcsapata a MOL Ligában. A dunaújvárosiak mindkét mérkőzést a rendes játékidőben nyerték meg.

Agárdy Csaba

ASC Corona Brassó – Dab.Docler 3-4 (1-0, 2-2, 0-2)
Brassó, 1600 néző. Vezette: Toparceanu, Iliescu, Siko, Keresztes.
Brassó: Polc – Filip, Obsut, Saluga, Klouda, Zsók – Pysarenko, Hietamaki, Molnár Zs. (1), Mihály 1 (1), Virág Cs. 1 (1) – Imecs 1, Nagy Cs., Fodor, Antal, Petres (1) – Péter Zs., Bálint, Péter R., Márton. Edző: Jerry Bjorn Andersson.
DAB: Sevela – Berlisk, Martine, Szepessy M., Galanisz (2), Azari – Pozsgai, Hüffner, Eskelinen 1, Somogyi (1), Szappanos 3 (1) – Nagy R., Mestyán, Pavuk, Gröschl, Peterdi – Léránt, Erdélyi, Kovács, Papp V., Magosi E. Edző: Donald MacLean.

A hétvége hőse Szappanos Dávid volt, aki a Brassónak hárm, míg a Csíkszeredánek két gólt lőtt. Brassóban a vezetést a hazaiak szerezték meg az első harmad végén, és mivel Dobj egy macit! akció volt, a gól után röpültek a plüssállatoka a pályára. a dunaújvárosiak végig futottak az eredmény után, hiszen mindig a Brassónál votl az előny. az Acélbikák egyszervezettek, de azzal meg is nyerték a mérkőzést. Szappanos a 45. percben egyenlített, majd az 51. percben megszerezze a győztes gólt.

HSC Csíkszereda – Dab.Docler  2-4 (2-2, 0-1, 0-1)
Csíkszereda, 1300 néző. Vezette: Gergely, Butucel, Redai, Peter.
Csíkszereda: Raitums – Salló 1, Spady, Salonen (2), Bíró G. (1), Farkas 1 – Bors, Papp Sz., Satek (1), Molnár, Tranca – Mihály, Nagy I., Bíró O., Bíró M., Bíró T.
Vezetődző: Christer Dreberg.
DAB: Sevela – Berlisk (1), Martine 1, Szepessy, Galanisz (1), Azari 1 (1) – Pozsgai, Hüffner (1), Eskelinen, Somogyi, Szappanos 2 – Nagy R., Mestyán, Gröschl, Peterdi – Léránt, Erdélyi, Kovács, Papp V., Magosi. Edző: Donald MacLean.

Vasárnap a Csíkszereda volt a dunaújvárosiak ellenfele. Az erdélyiek ebben a bajnokságban nem vitézkednek, hiszen sereghajtóak, viszont hazai pályán mindenkire veszélyesek. (A DAB egyszer már kikapott Csíkban, 4-3-ra nyertek a hazaiak hosszabbítás után. Most azonban a dunaújvárosiak nyertek.

A Dab.Docler kedden 18 órakor a az Érsekújvár csapatát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!