Sport

2016.11.10. 17:35

Skaliczky eurázsiai bajnok

Dunaújváros - Októberben két nemzetközi versenyen is részt vettek a dunaújvárosi tradicionális íjászok - méghozzá igen eredményesen.

Agárdy Csaba

Október elején nyolcadik alkalommal rendezték meg Törökországban, Adana városában a Hagyományos Íjászok Eurázsiai Bajnokságát 18 ország több, mint 500 versenyzőjének részvételével. 70 méteres álló puta versenyszámban dr. Skaliczky Andrea győzött, távlövésben Mónus József 50 méterrel előzte meg versenytársait.

A Word Traditional Archery Federation elnöksége a legszebb viselet különdíját adományozta Rácz Kata részére, aki a juniorok versenyében a lányok között a második helyen, a fiúkkal összesített mezőnyben pedig a hetedik helyen végzett.

Skaliczky Andrea (jobbról a második) a dobogó tetején. Még három érem jutott a dunaújvárosi hölgynek
Fotó: amatőr felvétel

Október közepén a lengyelországi Wroclawban a Nemzetközi Tradicionális Ázsiai Játékok négy számában az alábbi helyezéseket szerezték meg a dunaújvárosi vesenyzők.

Koreai 145 méteres lövésben dr. Rácz Attila az összesített mezőny legjobb eredményével állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Ezen a távon a nők mezőnyében Skaliczky Andrea második helyezést ért el. Török puta lövésben 30-50-70 méteren Skaliczky Andrea szintén másodikként fejezte be a viadalt. Mongol nadam lövésben 50-65 méteren Skaliczky Andrea a harmadik helyezést érte el. Tibeti 60 méteres lövésben ugyanő a negyedik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!