Sport

2014.03.31. 15:45

Sós Luca Európa-csúcsot úszott!

A hétvégén Madridban, egy nemzetközi versenyen szerepeltek a magyar mozgássérült úszók. Köztük volt a Dunaferr-DVSI versenyzője, Sós Luca, aki Európa-csúcsot ért el.

Gallai Péter

Fotó: Ady Géza

A paraúszás egyik európai fellegvárában az első napon Sós Luca már egy ezüstéremmel jelezte, hogy remek formában van. Majd erre még egy lapáttal rátett a mindössze tizenhárom esztendős sportoló - aki egyébként az ép úszókkal versenyzett, de betegsége miatt tavaly már a paraúszók között is megmérette magát és 200 méter pillangón remekelt. Luca végül zseniális teljesítménnyel, Európa-csúcsot úszva szerezte meg az elsőséget, egészen pontosan 2:40,36 másodperccel. A régi rekordot 2:41,41 másodperccel a brit Eleni Papadopoulos tartotta.

A magyar csapat a péntektől vasárnapig tartó viadalon összesen tizenhét arany-, tizenegy ezüst-, és öt bronzérmet szerezett. Válogatottunk két hét múlva már Eindhovenben, az idei Európa-bajnokság színhelyén versenyez majd.

 

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!