Sport

2014.01.09. 15:45

Sportsikerek, fontos történések 2013 (III. rész)

Dunaújváros - Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.

Agárdy Csaba

Május: Nem jutott döntőbe a Dunaújvárosi Főiskola Mex Motors női vízilabdacsapata az OB I-es bajnokságban, mivel az elődöntőben 3-1-es összesítéssel kikapott a Szentestől.

A Dunaújvárosi Főiskola Rudas Floorball Team pontveszteség nélkül nyerte meg a másodosztályú floorball-bajnokságot, és feljutott az első osztályba.

A Dunaújvárosi Városi Sportiskola U11-es leány kézilabdacsapata bejutott az ERIMA Kupa országos döntőjébe.

Nyolcadik helyen az NB I-es bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata.

Az ifjúsági teke-világbajnoskágon két dunaújvárosi sportoló is szerepelt. Tóbiás Anett az ötödik helyen végzett leány válogatottnak, míg Czeilinger Gábor az ezüstérmes fiú csapatnak volt a tagja a zalaegerszegi vébén.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi Hikari Dojo karatékái a ippon shobu diákolimpián. Eredményei alapján Kovács Máté, Szlávik Bence, Deák Dorina, Vajai Viktor és Kovács Bence bekerült a JKA magyar válogatottba, és készülhetett a korosztályos Európa-bajnokságra.

A Dunaújvárosi Főiskola Mex Motors női vízilabdacsapata bronzérmes lett az OB I-es bajnokságban, miután a harmadik helyért 2-1-es összesítésben legyőzte a BVSC-t.

A dunaújvárosi motorcsónak Európa-bajnoki futamon az F4S kategóriában a dunaújvárosi Tábori Áron bronzérmet szerzett.

A Dunaferr SE serdülő fiú röplabdacsapat a bajnokság hatos döntőjében mindössze egy játszmát vesztve, első helyen végzett. A dunaújvárosiak ezzel megvédték a bajnoki címüket.

A tornászok országos diákolimpiai döntőjében a Dunaferr versenyzője, Kovács Zsófia talajon, korláton és gerendán is aranyérmes lett.

A Dunaferr Se leány birkózói közül az országos bajnokságon Péntek Vanessza arany-, Hudák Réka ezüst, Szöllősi Anna és Nagy Ramona bronzérmet szerzett.

A dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai közül az országos bajnokság után huszonöt versenyzőt hívtak be a magyar válogatottba.

 

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!