Sport

2016.11.23. 19:35

Sportszereket adományoztak - Komoly egyesületi összefogással közel félmillió forintnyi adomány

Az Adj, hogy Sportolhasson... elnevezésű jótékonysági akció eredményeképpen szerdán átvehették a rászorulók a mintegy félmillió forint összértékű sportfelszerelést az Adománykuckóban.

Balla Tibor

Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő felhívásához nagyon sokan csatlakoztak, ám a képviselő nem elégedett meg ezzel, hanem Petrás Gábor sportszervezővel sorra járták az egyesületeket, támogatókat keresve.

A siker megkérdőjelezhetetlen, hiszen a támogatók között olyanok vannak, mint a DPASE, a DLSZ, a Dunaújvárosi Egyetem, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület, a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalklub, az Elit Alakulat, a Dunaferr SE, a Decathlon sportáruház, a General Big Building, a Bubura, vagy a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Mindemellett rengeteg magánadomány is beérkezett a felhívásra.

A szerda délutáni átadási ceremónián alig lehetett mozdulni a boldog gyermekektől, annyiuknak jutott az adományokból

A kezdeményezés eljutott egy német futballcsapathoz, a Vlotho SC Exterhez, akik Peter Lange elnök támogatásával küldtek felszerelést a Németországban edzőként dolgozó Szevald Lászlóval.

A közös összefogással gyűjtött sportszereket szerdán délután adták át a Római krt. 36/b. alatt lévő Civilházban. Az Adománykuckó önkéntesei megfelelő felmérést követően csoportosították a rászorultaknak a csomagokat. A kedvezményezettek között volt a Római Városrészi Tagóvoda, a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, az Adu Vállalkozói Szakgimnázium, Szakközépiskola és Gimnázium, a Gárdonyi Géza Általános Iskola 1., 2., és 3. D. osztályainak tanulói, a Tar Halászfiúk, a Lőrincz fiúk, Petrovics Krisztián és Szabó Viktor.

A Római Városrészi Tagóvodának vadonatúj hulahoppkarikák és játékok is jutottak többek között, amit az intézményvezető, Gyenes Józsefné vett át Fotó: Ady Géza

Az akció sikerességét jól mutatja, hogy nem kellett szelektálni, annyi adományozó volt, hogy aki jelentkezett, mindenkinek jutott felszerelés, eszköz. Voltak, akik komplett, vadonatúj mezeket kaptak, de pólók, trikók, kapusfelszerelések, térdvédők, kesztyűk is megbújtak a csomagokban, és minden osztály kapott egy új focilabdát is.

Az átadó ceremónián ott volt Lassingleitner Fruzsina mellett Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Zemankó Zoltán a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatának ügyvezetője és Tóth Imre, a Carissa SE elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!