Sport

2014.11.24. 14:40

Szombaton itthon Dunaferr Kupa

Dunaújváros - A napokban a fővárosban megrendezett Csányi Rajmund Emlékversenyen, amely a magyar Torna Szövetség versenye is volt két dunaferres tornászlány is elindult. Kovács Zsófia junior, Horváth Enikő pedig felnőtt kategóriában állt a szerekhez.

Jankó Árpád

A kétnapos verseny első szakaszában az összetett versenyt bonyolították le. Innen lehetett bejutni a szerenkénti döntőbe. Junior korcsoportban csak összetett szerepelt a műsoron. Horváth Enikő szokás szerint három szeren indult. Ugrása nagyon szépen sikerült, első számú tartalék lett. Talajon és gerendán azonban akadtak pontatlanságai.

A versenyen egyébként még hat nemzet tornásza vett részt. Oroszok vitték a prímet. A szokásos magas szintű végrehajtás jellemezte gyakorlataikat. S az orosz tornára régóta jellemző elegancia is látható volt előadásaikban. Rajtuk kívül eljöttek a versenyre a horvátok, a szlovénok, a svájciak és a németek is. Egyszóval nagyon rangos nemzetközi mezőny vett részt a budapesti viadalon.

Kovács Zsófia kategóriájában nagyszerűen teljesített. Két orosz tornászlányt megelőzve a második helyen végzett az összetettben, és ez nagyon dicséretes eredmény. Gerendán azonban neki is volt rontása.

Serdülő korosztályban nem indított versenyzőt a Dunaferr SE tornász szakosztálya.

A hét végén, szombaton jelentős versenyt rendez itthon a Dunaferr. A szokásos Dunaferr Kupa gyermekversenyén, amely 9.30 órakor kezdődik, serdülőben összesen nyolc egyesület vesz részt. Itt lesznek a KSI, a Fradi, az UTE, a Pécs, a Szeged, a Nagykanizsa és a Testnevelési Egyetem két csapattal.

Az idei versenysorozat végén, december 6-án az UTE gyermekversenyén vesznek részt a dunaújvárosiak, majd serdülők és néhány ifjúsági tornász vendégszerepel Újvidéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!