Sport

2014.12.01. 16:05

Dunaferr Kupa: több hazai dobogós helyezés

Dunaújváros - Több szép sikert is elértek szombaton a Dunaferr Kupán a dunaújvárosi tornászlányok.

Agárdy Csaba

A csapatversenyeken az I. korcsoportos indulók, óvodások csoportjának is nevezhetjük a Dunaferr B együttes az ötödik helyen végzett. (Farkas Rita, Bogdán Hanna, Bába Rora, Szőllősi Zoé, Carroll Jázmin, Horváth Eszter, Bindisch Dóri, Tóth-Pál Rebeka)

A Dunaferr A csapat a hatodik helyet szerezte meg. (Muntyen Emese, Pataki Kincső, Pintér Dorka, Pintér Zoé, Szalontai Petra, Benkő Boglárka, Fehér Lili)

A II. korcsoport csapatversenyyében (2006-2007. születésűek) a Dunaferr A együttese első helyen végzett. A csapat tagjai: Fehérvári Nikolett, Horváth Laura, Szabó Laura Anna, Varró Virág, Somogyi Vénusz, Virág Zsófia, Bolya Sára. Negyedik lett a Dunaferr B csapata. (Mayer Eszter, Elter Dóra, Gábor Katalin, Radványi Eszter, Faragó Bianka, Salamon Krisztina, Török Laura, Szilasi Tímea, Czuczor Ninetta). A III. korcsoport (2004-2005) dunaújvárosi együttese szintén első helyen végzett. (Mayer Gréta, Makai Lilla, Kovács-Bokor Luca, Tóth Tifani)

Balról a második Makai Lilla, s a kupával az első Mayer Gréta

Az egyéni eredmények között is több dunaferres kislány léphetett fel a dobogóra. I. kcs. (2006. és ennél fiatalabbak) Összetett első helyezést ért el Mayer Gréta. Ezenkívül mind a négy szeren elsőként végzett. 2. hely: Makai Lilla. Ő ugrásban, gerendán és talajon második lett, felemás korláton holtversenyben Mayer Grétával szerezte meg az első helyet. II. kcs. (2004-2005) indulói közül összetettben és mind a négy szeren aranyérmet szerzett Badics Charlotte. Kovács-Bokos Luca kilencedik, Tóth Tifani tizedik lett.

A III. korcsoportban (2002-2003) Miklós Dorina nagy fölénnyel végzett összetettben az első helyen, és ugrásban, felemás korláton, gerendán is az első helyet szerzett. Második lett talajon. Halász Dóra Szimonetta végzett a második helyen. Ő talajon lett első, második ugrásban és gerendán, harmadik pedig felemás korláton. Szintén dunaferres lett a harmadik. Körtés Kora, aki felemás korláton lett második, bronzérmet szerzett ugrásban, gerendán és talajon.

Török Dániel, az egyik dunaújvárosi edző két nagy örömről is beszámolt a verseny után..

- Egyrészt öröm, amikor látható, hogy a torna tömegbázisa nő, így pedig egyre több gyereket tudunk fogadni a versenyünkön, másrészt az is öröm, hogy az egyesületek szeretnek hozzánk jönni versenyekre. A versenyzés pozitív élményét láthattuk az óvodásoknál, akiknek ez volt az első versenyük egyéni számokban, de a többi tornászunk is szépen szerepelt. A hét végén egy ifjúsági versenyzővel, Tóth Dorottyával és négy serdülővel, Körtés korával, Miklós Dorinával, Halász Dóra Szimonettával és Badics Charlotte-tal Szerbiába, Újvidékre utazunk egy meghívásos versenyre.

 

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!