Sport

2012.11.28. 13:19

Torna: Kovács Zsófia kétszeres bajnok!

Újabb komoly országos versenyen indultak a Dunaferr SE női tornászai. A hagyományos tornában rendezték meg a magyar bajnokságot.

Jankó Árpád

A fővárosi kétnapos viadalon a dunaújvárosi szakosztály   tornászai kadett és serdülő korcsoportban versenyeztek. Összetettben a kadettos Kovács Zsófia ( mind a négy szeren döntős volt) a második,  Horváth Enikő  (három szeren)  az ötödik helyen végzett. Váradi Viktória ugrásban volt döntős, Balogh Kíra   viszont nem jutott  be a legjobbak közé.  A serdülők korcsoportjában   Zorics Regina  összetettben lett ötödik, és két szeren jutott be a döntőbe.



A második napon a szerenkénti fináléban  Zorics Regina  felemáskorláton  nyolcadik, gerendán negyedik lett.  Kadettben  a következő eredmények születtek. Ugrás: Kovács 4., Váradi 6. Felemáskorláton Kovács Zsófi első hely, Horváth 6. hely. Gerenda: Horváth 4., Kovács 5.Talaj: Kovács Zsófi első hely, Horváth 6. hely. Zsófia tehát kétszeres magyar bajnoki címet szerzett.  Ez a verseny különben  válogató is volt, ahol az első húsz tornászlány bekerült a Heraklész-programba. Ez azt jelenti, hogy az edzőtáborozás költségeit állami juttatásból biztosítják, s még   a többi  felkészüléshez  is anyagi támogatást  kaphatnak a versenyzők.  Nagyszerű siker, hogy Kovács Zsófián kívül  Horváth Enikő és Zorics Regina is benne van ebben az elit csoportban.  A kitüntetettek közé még  a decemberi verseny eredményeitől függően Váradi Viktória és Balogh Kíra is bekerülhet. A jövő héten a dunaújvárosi trió már egy hétig Tatán edzőtáborozik.

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!