Sport

2014.06.02. 15:50

Tornagála hatodszor - Óvodástól a magyar válogatottig mindenki szerepelt

Mátyás Gábor elnök nyitotta meg szombaton reggel a dunaújvárosi tornászok év végi gáláját.

Jankó Árpád

A Dunaferr Sportegyesület elnöke méltatta a tornaszakosztály nagyszerű teljesítményeit, és külön elismeréssel szólt arról, hogy Kovács Zsófia személyében hosszú idő után ismét van válogatott tornásza a klubnak, Dunaújvárosnak. Mint ismeretes, Zsófia az egyik legeredményesebb magyar tornásznő.

A tornászok szombati gálájának már van hagyománya. Immár hat éve rendezik meg a szakemberek és a sportolók a tanévzáró rendezvényüket. Trenka János edző ezúttal is összefoglalta ezeknek a gáláknak a lényegét.– Most is azt szeretnénk, ha a megjelenő szülők, nagyszülők, a gyerekek rokonai, ismerősei, érdeklődők lássák a bemutatókat. És mivel az óvodásoktól a magyar válogatottig minden korosztály produkálja magát, láthatják, hogy hová lehet eljutni néhány év alatt. Az is fontos, hogy egy év után azt is látják a gyerekek szülei, hogy mennyit fejlődtek csemetéik tavaly óta – mondta a szakvezető.

Máthé Dominik a levegőben az előreszaltó közben – Szőke Dorina és Verasztó Tamás statisztál (Fotó: Ónodi Zoltán)

Természetesen ezen a szombaton is elragadtatva figyelték a vendégek a látványos, időnként nagyon is komoly, máskor pedig vidám, humoros mozgáselemeket. Ezen a gálán is sikerült a szakembereknek becsalogatni a tömegeket. A százhatvan gyerektornászon kívül megközelítően ugyanannyi felnőtt lehetett tanúja a mozgássorozatok szépségének. Teljesen érthető volt a gála után a jelenlévők gratulációja, hálás köszönete, s ezekből kiviláglott, hogy tisztelik az edzők rengeteg munkáját. A gyerekek arcáról pedig sugárzott a vélemény: jó ide a dunaújvárosi tornacsarnokba járni.

A tizenhat komoly tornabemutatón kívül három vidám produkció is biztosította a jó hangulatot. A legtöbb bemutató a talajon zajlott különböző koreográfiákkal, de voltak ugrásos gyakorlatok, a gerendán, felemás korláton, nyújtón és természetesen a gumiasztalokon végzett elemek.

Nagy népszerűségnek örvendett a tizenkét fiútornász száma a gyűrűn és a gombán. Ez utóbbi szer a lólengés gyakorlataira készít fel. Rajtuk kívül még harminc-negyven fiú is produkálta magát. Az óvodások pedig gimnasztikából adtak ízelítőt a hozzátartozóknak. Az idősebbek már akrobatikus elemekkel is elkápráztatták a közönséget. És persze következtek a gumiasztalosok is parádés mutatványaikkal.

Mindenki nagyon várta az edzők elmaradhatatlan műsorszámát, benne a humort is. Halász Tibor, a gumiasztalosok szakvezetője ügyetlenkedett a gumiasztalon. Szőke Nóra a talajon keverte mozdulatait a néma filmek elemeivel. Joó Gabriella viszont pompás hátraszaltót végzett el a gerendán, Török Dániel a nyújtón körözött, Badics Réka a felemás korláton tornászott, Trenka János pedig a legnehezebb szeren, a gyűrűn mutatta be, mit tud – mókás ábrázattal. Mindenki ragyogóan érezte magát. El ne feledjük: Varró Máté, Rozs Viktória és Kovács Zsófia különdíjat is kapott. Zsófia természetesen a dunaújvárosi vendégeknek is megcsinálta az Eb-n bemutatott felemás korlát gyakorlatát. Szép nap volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!