Sport

2013.06.24. 17:33

Újabb légiós hátvéd a Dab.Doclernél

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata újabb légiós hátvéddel bővítette keretét. A huszonkét éves Henrich Jabornikot Szakolcáról (Skalica) igazolták.

Agárdy Csaba

A 190 centiméteres,  98 kilogrammos védő Szlovákiában végig a HK 36 Skalica extraligás csapatában szerepelt, innen volt tagja a szlovákok U17-es, U18-as és U20-as válogatottjának. A két utóbbival "A" csoportos világbajnokságokon is szerepelt, ezeken összesen tizennyolc mérkőzést játszott.  A szlovák Extraligában százhatvanhét meccsen korcsolyázott jégre.

Jabornik úgy került a dunaújvárosiak látószögébe, hogy a DAB svéd edzőjét, Stephan Lundhot az NHL-es New York Rangers-nél is nagy tiszteletben tartják, és a Rangers európai játékos megfigyelője ajánlotta a védőt Lund figyelmébe. Henrich Jabornik két honfitársához, a kapus Peter Sevelához és a védő Peter Hubához, valamint a szintén hátvéd svéd-osztrák Victor Lindgrenhez csatlakozik az Acélbikák légiós stábjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!