Sport

2013.05.17. 20:19

Uszodai örömünnep - A DF-MM női pólósai megszerezték a 3. helyet

Pénteken este a Fabó Éva Sportuszodában eldőlt a Vodafone OB I harmadik helyének sorsa, miután a Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors együttese egy roppant izgalmas végjáték után legyőzte a BVSC alakulatát.

Gallai Péter

Péntek este az utolsó lehetőség következett a DF-MM és a BVSC csapatai számára, hogy megszerezzék a bajnokság harmadik helyét. Ugyanis a két győzelemig tartó párharc 1-1-re állt a két gárda között.  A bemelegítés közben már  az is motiválhatta a játékosokat, hogy   kihelyezték az érmeket, amiket a meccs győztesének nyakába akasztanak majd. A találkozót a helyszínen tekintette meg Merész András válogatott szövetségi kapitánya, valamint Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára. Utóbbi éremátadónak  is érkezett Dunaújvárosba.

DF-MM  - BVSC-Zugló 5-4
(1-0, 3-1, 0-1, 1-2)

Dunaújváros, 350 néző. Vezette: Dodog, Csanádi. 
DF: Kasó   Menczinger 2, Gurisatti, Poszkoli, Polák 1, Horváth, Ziegler 2. Csere: Ács, Szilágyi, Andresz. Vezetőedző: Mihók Attila.
BVSC: Doroszlai   Illés A. 1, Kisteleki H. 2, Tamás, Illés H., Bors, Takács. Csere: Kele 1, Szabó, Szmodics, Farkas. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Gól emberelőnyből: 61, illetve 72.
Gól ötméteresből: 11, illetve 11.

Az első negyedben két BVSC-kapufa után Menczinger használta ki az első emberelőnyt, amiből vezetést szerzett a hazai csapat. A folytatásban már több gól nem esett, ez az időszak a két kapus védéseiről szólt, s a hazai kapufára sem panaszkodhattunk, ami  továbbra is a dunaújvárosiakkal volt. 

A második felvonás remekül kezdődött:  Ziegler hatalmas bombát akasztott a hálóba.  Petrovics mester majdş felrobbant mérgében. Nem sokkal később a DF játékosa ezt megismételte, amivel már 3-0-ra vezetett a hazai csapat. A kapuban addig remeklő  Kasó először a negyed derekán kapitulált (3-1). Pár másodperc volt már csak hátra, amikor Polák szinte a félpályáról ejtett (4-1). A harmadik negyedben mindkét oldalon  megállt a  gólszerzési tudomány, ehelyett a nagy küzdelem dominált. Mielőtt mindenki elkönyvelte volna, hogy a dudaszóig  nem lesz újabb találat,    Illés Anna használta ki  az előnyt (4-2).

A záró negyed Kele góljával kezdődött, szerencsére Menczinger büntetője is bement. Az utolsó  percben a BVSC is értékesített egy ötméterest,  lehetett  izgulni. A  lefújás előtt  Kasó koronázta meg parádés teljesítményét a  mindent eldöntő védéssel  már ekkor majdnem felrobbant az uszoda a  közönségnek köszönhetően.  Utána pedig jöhetett a könnyes-nevetős ünneplés, a lányok táncoltak és énekeltek, majd átvehették az érmeket.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!