Sport

2017.02.22. 22:26

Vasárnapi huszonöt: ismét Yours Trully - Országos szinten is jól teljesít a helyi futóközösség

Dunaújváros - Vasárnap reggel kilenckor rajtol a Yours Trullyfebruári kiadása az alsó Duna-parton.

Szabó Szabolcs

Vasárnap ismét a legendás és egyre népszerűbb Yours Trully kihívás várja helyi amatőr futóközösséget. Mint arról már korábban beszámoltunk a januári kihíváson 62 versenyző összesen 1456 kilométert futott a dunaújvárosi alsó Duna-parton.

A szervezők bíznak benne, hogy a február 26-án, azaz most vasárnap reggel kilenc órakor rajtoló Yours Trully-n is sokan lesznek, és sikerül megdönteniük a múlt hónapi eredményt. Kolacsek Sándor főszervező, aki egyben a Budapesti Sportiroda futónagyköveteként is tevékenykedik elmondta: a közelmúltban volt egy országos szintű találkozó a futónagykövetek számára.

Itt kiderült, hogy a település lakosságszámához mérten is kimagaslóan sokan futnak rendszeresen Dunaújvárosban. Összesítésük szerint ez a szám már jóval meghaladja a félezret.

Erre alapozva a jövőben szeretnének megvalósítani egy régi nagy-nagy tervüket, egy dunaújvárosi félmaratoni versenyt. Addig is elindítottak egy másik komoly sorozatot: 12 hónap, 12 maraton mottóval. A résztvevők az első adagot épp a januári futáson teljesítették, most vasárnap pedig jöhet a következő adag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!