Sportvilág

2013.05.09. 10:28

Baracsi siker a mezei futóverseny országos döntőjén

Dunaújváros - A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportolói közül ezúttal az atléták vitézkedtek az országos diákolimpia döntőjében.

Jankó Árpád

Az iskola leánycsapata kilencedik helyen végzett a gödöllői országos mezei futóversenyen.  Már a megyei döntőben elért ezüstérem is kellemes meglepetést jelentett. Ez a második hely országos finálét ért, amelyen harminc iskola csapata indulhatott. Nagy sikert jelentett a   széchenyisek  eredménye, ami azt is jelenti, hogy az első tíz közé bejutottak a futók.  Ez még a megyei bajnok, Teleki Blanka iskolának sem sikerült. Az eredmény értékét az is növeli, hogy a baracsiak teljesen amatőr  gárdával versenyeztek, hiszen minden tanuló csak az iskolában készült a viadalra. Íme a csapat  összeállítása: Zsibrita Fecske Viktória,  Nagy Zsuzsanna, Nagy Bianka, Süveges Mária, Csillag Boglárka.

A baracsi iskola IV. korcsoportos fiúcsapata is kiválóan szerepelt a megyei döntőben. Bronzérmet akasztottak a Hompót Dániel, Boldizsár, Lendvai György, Fogarasi István, Gál Arnold  összeállítású  csapat tagjainak  nyakába.  Kiemelkedő eredményt ért el  Gál Roland, aki az egyéni versenyben ötödik  helyen végzett az ötven induló között. Az első öt jutott az országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!