Sportvilág

2016.09.26. 16:44

Európa döntős a jégkorong Világkupában!

Dunaújváros – Kialakult a jégkorong Világkupa döntője Torontóban. A fináléba a házigazda kanadaiak és Európa válogatottja került.

Agárdy Csaba

Nyolc csapattal kezdődött meg még szeptember 17-én az esemény, amelyen a világ hat legerősebb válogatottjának tartott Kanada, Oroszország, az Egyesült Államok, Svédország, Finnország, az Európa-válogatott és az észak-amerikai U23-as válogatott kapott meghívót.

Az észak-amerikai U23-as és az Európa-válogatott még sosem vett részt az eseményen. Különleges az utóbbi összetétele, amelyben olyan nemzetek játékosai szerepelnek, akik válogatottja nem indulhatott a Világkupán, de van játékosa az NHL-ben, és mit ad az isten, mindkét alakulat főszereplővé vált a tornán. Az egyik csoportban Kanada, USA, Csehország és Európa szerepelt. Hatalmas meglepetésre Kanada mellett Európa jutott az elődöntőbe, kiejtve az egyik legnagyobb esélyest, az Egyesült Államokat.

A másik csoportot Oroszország, Svédország, Finnország és Észak-Amerika alkotta. Az észak-amerikaiak épphogy lemaradtak az elődöntőről, hiszen 4-1-re megverték a finneket és hosszabbításban 4-3-ra a svédeket is. Az elődöntőkben Kanada viszonylag könnyedén verte 5-3-ra Oroszországot, míg a másik ágon Európa folytatta menetelését, 3-2-re bizonyult jobbnak Svédországnál. Az egyik fél két győzelméig tartó döntő szerdán magyar idő szerint hajnali két órakor Torontóban, az Air Canada Centerben kezdődik.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!