Sportvilág

2015.03.30. 17:09

A magyar válogatottnak hasonló eredményeket kell produkálnia a folytatásban

A félidejéhez érkezett Európa-bajnoki selejtező legutóbbi fordulójában gólnélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Görögország ellen a Groupama Arénában.

Gróf András

A vasárnapi találkozót követően többen kérdezték, hogy mi a véleményem a magyar csapat teljesítményéről. Megmondom őszintén, az utóbbi évtizedek kudarcait követően én már kevéssel is beérem. Annak is tudok örülni, ha a válogatott szervezett védőjátékot produkál, és a játékosok becsülettel küzdenek a címeres mezben. Csapatunk a megszerzett egy ponttal jelenleg a harmadik helyen áll a csoportjában. Amennyiben a selejtezők második felében is hasonló eredményeket ér el, jó eséllyel megőrizheti pozícióját, ami akár egyenes kijutást is jelenthet a franciaországi kontinens viadalra, de pótselejtezőt biztosan jelent.

Az F csoport jelenlegi állása: 1. Románia 13 pont, 2. Észak-Írország 12 pont, 3. Magyarország 8 pont, 4. Finnország 4 pont, 5. Feröer-szigetek 3 pont, 6. Görögország 2 pont.

A magyar válogatott hátralévő mérkőzései: Finnország - Magyarország (július 13.), Magyarország - Románia (szeptember 4.), Észak-Írország - Magyarország (szeptember 7.), Magyarország - Feröer-szigetek (október 8.), Görögország - Magyarország (október 11.).

A 2016. évi Európa-bajnokságot huszonnégy együttes részvételével rendezik. A kilenc selejtező csoportból a csoportgyőztesek, a csoportmásodik válogatottak és a legjobb csoportharmadik is kvalifikálja magát az Eb-re, a fennmaradó nyolc csoportharmadik pedig oda-visszavágós alapon pótselejtezőn dönt a maradék négy kvótáról. A rendező Franciaország versenyen kívül indul a selejtezőkön. A végelszámolásnál a csoporthatodik elleni eredmények kiesnek, mivel az I jelű csoport csak ötcsapatos. Pontegyenlőség esetén az UEFA szabályai szerint először az egymás elleni eredmény rangsorol, majd jön a gólkülönbség, a több szerzett gól, az idegenben szerzett több gól, a fair play lista, majd az UEFA-koefficiens.

A jelenlegi harmadik helyezettek sorrendje: 1. Skócia 7 pont (5-4), 2. Magyarország 7 pont (4-3), 3. Albánia 7 pont (4-5), 4. Svájc 6 pont (7-3), 5. Ukrajna 6 pont (3-2), 6. Norvégia 6 pont (4-8), 7. Belgium 5 pont, 8. Hollandia 4 pont (8-5), 9. Oroszország 4 pont (5-2). A március 31-én megrendezendő Izrael Belgium, és a félbeszakadt Montenegró Oroszország találkozók végeredménye befolyásolhatja még az állást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!