Vélemény

2017.05.14. 18:30

A DH egypercese - MP3, vagy a bakelit

Egy cég csendesen bejelentette, hogy 2017. április 23-val befejezte az MP3 formátumhoz kapcsolódó egyes szabadalmainak licencelését, így gyakorlatilag nyugdíjba vonult a digitális zeneterjesztést és zenekalózkodást forradalmasító technológia - írja az origo.

Pekarek János

Az MP3 formátum24 éven át volt elérhető a piacon,a maga korában apró fájlméret mellett fantasztikus hangminőséget kínált, azonban mára elavulttá vált.A cég a licencdíjjal terhelt AAC formátum használatát ajánlja helyette. Azt már én fűzöm hozzá, hogy valóságos csoda a mai digitális világban olyasmi, ami huszonnégy teljes esztendeig kihúzza. Manapság az sem ritka, hogy egy számítógépes eljárás akár egy hónap alatt elavulttá válik, mert nagyon gyorsan kitalálnak helyette egy jobbat, gyorsabbat, megbízhatóbbat vagy kényelmesebbet. Én most sok emberrel szemben előnyben vagyok. Nem kell kidobnom az MP3 lejátszómat. Nincsen ugyanis... Nekem ez a technológia még annyira újnak számít, hogy úgy véltem: ráérek még megtanulni. Valójában azonban a bakelitlemezek csábítanak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!