Vélemény

2017.07.04. 19:04

Jó reggelt, Dunaújváros!

Arccal a vasút felé, mondhatnám. Mondom is, mivel négykerekű járgányommal a Dózsa György út és a Bocskai utca közlekedési lámpás kereszteződésénél várakozva, épp arra haladnék.

Várkonyi Zsolt

A jobb külső sávban állva, mellettem egy terepjáróban egy tetovált csávó várja azt, hogy a lámpa zöldjénél „kilőjön”. Emberünk gázt ad, kipörögnek a kerekek. Tanult barátom azt szokta erre mondani, hogy „egy méteren két méter előnyt szerzett”. A mögötte haladó meg nagy figyelmet fordít arra, nehogy a Kiserdőtől kissé egyenetlen külső sávból majd besoroljak a jobb minőségű belsőbe, az előző autós mögé. Ami nem megy, azt nem szoktam erőltetni, „engedem, hadd menjen!” Jó nekem a dobogó is. A Kiserdőnél ugyanis mérnek a rendőrök. Emberünket megállítják. Elhaladva mellette még integetek is neki. Nem, nem durván, alulról felfelé mutatva a középső ujjamat. Ugyan dehogy! Barátságosan, csak úgy tenyérrel, vízszintesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!