Vélemény

2017.05.17. 20:12

Miért kiabálunk egymással?

Budapesten egy kisebb összegért kaptam kézbe "A lét a tét" című négyoldalas fekete-fehér lapot. Az adománnyal azt a hajléktalan személyt segíthettem, aki a lapot terjesztette.

Várkonyi Zsolt

Maga a kiadvány persze nem kapható az újságárusoknál. Tartalma igen tanulságos. Tükröt tart elénk mindennapi életünk zajos forgatagában. Egy történet szerint egy szent tanító egy család tagjait hallotta dühösen kiabálni egymással. Mosolyogva hozzájuk fordult, és megkérdezte. "Miért kiabálnak az emberek, amikor dühösek? Az emberek elgondolkodva válaszoltak neki. Amikor elvesztjük az önuralmunkat, kiabálunk. De miért kell kiabálni, amikor az, akihez beszélsz, ott áll melletted? - folytatta a tanító. Halkan is elmondhatnád neki azt, amit akarsz. Amikor az emberek haragszanak egymásra, szívük eltávolodik, a távolság miatt kiabálniuk kell ahhoz, hogy hallják egymást. Minél dühösebbek, annál jobban kiabálnak, mert annál nagyobb a távolság. Amikor két ember szereti egymást, nem kiabálnak, hanem kedvesen beszélnek, mert szívük nagyon közel áll egymáshoz. Ezért ne mondjatok olyan szavakat, amelyek eltávolítanak benneteket egymástól, mert különben eljön az a nap, amikor olyan lesz a távolság, hogy nem találjátok meg az egymáshoz visszavezető utat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!