Vizilabda

2015.05.14. 18:12

Az ifik csodás teljesítménye - Az egész szezonban egyszer kaptak ki

Dunaújváros - Az egész szezonban mindössze egy vereséget begyűjtve, nagy bravúrt elérve lett magyar bajnok a Dunaújvárosi Főiskola ifjúsági vízilabda együttese. A siker értékét növeli, hogy a csapattagok jelentős része a felnőtt bajnokság mellett itt is helytállt.

Gallai Péter

A bajnokcsapat tagjai a BVSC elleni, felnőtt bronzmérkőzés előtt hazai környezetben vehették át az aranyérmeket és a kupát
Fotó: Ady Géza

A csapat edzője, Zsámbok Lili mindenekelőtt tiszta szívből gratulált a lányok egész szezonban mutatott csodás produkciójához, mint fogalmazott, nagyon hosszú idényen jutottak túl.

- Igaz, nem veretlenül zártuk a pontvadászatot, de nagyon boldogok vagyunk, a társaság szépen összeért az idény során, amely alatt komoly meccseket is játszottunk. Annak ellenére nehéz volt ez a bajnokság, hogy az eredmények alapján esetleg valakinek nem tűnt annak. A lányok többsége a szombati felnőtt bajnoki után, vasárnap játszotta az ifjúsági meccset. Nagyon szép sportteljesítmény ez minden egyes csapattagtól, hiszen minden vasárnapjukat is beáldozták. Természetesen az utolsó meccs végén, akárcsak a felnőtteknél, a játékosaim berángattak a vízbe, így megtudhattam már azt is, milyen bajnokcsapat edzőjeként átélni ezt a pillanatot és az ünneplést. Mivel többen kiöregednek ebből a korosztályból, ezért jövőre a csapat kicserélődik, meglátjuk mire leszünk képesek az új kerettel. A feladat fel van adva.

Vályi Vanda a szezon elején igazolt Dunaújvárosba, s egyből bajnoki aranyéremmel gazdagodott, nem lehetett panasza a szezonra:

- Szerintem a játékunk gyorsasága eredményezte a sikert és van egy kiváló edzőnk. Arról nem is beszélve, hogy sokunk folyamatosan a felnőttek között szerepelhetett, ami sokat jelentett. Azért nem volt sétagalopp az első hely megszerzése, az Újpest és a Szentes is megszorongatott minket, de akadtak meccsek, amelyeken csak a győzelem mértéke volt kérdéses. Sajnos a következő bajnokságban nagyon sokan már nem játszhatnak társaim közül, de bízom a hasonlóan jó szezonban.

A bakui Európa Játékokra készülő magyar U17-es női vízilabda-válogatott hétfőtől Dunaújvárosban edzőtáborozik. A Mihók Attila, Szilágyi Péter és Oltyán Gyula által irányított csapatban Vályi Vanda és Mchunu Hlengiwe képviseli a Dunaújvárosi Főiskola klubját. Júliusban pedig egy hónapra az U18-as válogatott érkezik a Fabó Éva Sportuszodába, ebben a keretben öt dunaújvárosi játékos van.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!