Bulivan

2012.09.08. 18:33

Klasszikus dalokat és új feldolgozásokat hoz az Il Divo

A világ első számú klasszikus crossover együttese, az Il Divo ad koncertet Budapesten. A nagytagú formáció a legutóbbi nagylemez, a 2011-es Wicked Game kelet-európai turnéja keretében látogat el hazánkba.

Zalai Hírlap

A klasszikus crossover stílusban úttörőnek számító, a modern zenei életbe a 2004-es bemutatkozó albumával vadonatúj hangzást vivő, s ezzel egy új, széles körben elismert zenei stílust megalkotó Il Divo legújabb világ körüli turnéja februárban indult. A Carlos Marin, David Miller, Sebastien Izambard és Urs Buhler alkotta négyes az elmúlt hónapok során a világ vezető színpadain lépett fel az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve Nagy-Britannián, Európán, Ausztrálián és Dél-Afrikán át egészen Japánig. A koncertsorozat következő szakasza Kelet-Európát érinti. Az An Evening With Il Divo című turné során eddig összesen 130 városban tartottak teltházas koncerteket, ezzel elnyerték a Billboard magazin Breakthrough díját az év legnagyobb bevételét nyújtó koncertsorozatáért.

Az új show-t Brian Burke tervezte, aki többek között Celine Dion Las Vegas-i koncertjének is kivitelezője volt. A 2012-es koncertsorozat káprázatos vizuális és zenei ötvözete lesz az Il Divo régi sikereinek, valamint az új albumon szereplő daloknak. A Wicked Game a 2011. novemberi megjelenés óta több, mint 1 millió példányban kelt el.

A Wicked Game az Il Divo ötödik stúdióalbuma. A címadó dalon kívül olyan slágerek feldolgozásai kerültek fel a korongra, mint Roy Orbison világhírű dala, a Crying, továbbá Samuel Barber szerzeménye, az Adagio For Strings, valamint minden idők egyik legnagyobb sikere, a Time To Say Goodbye.

Az Il Divo 2012-ben egy igen rangos elismerésben is részesült, májusban a Classical Brit Awards díjátadóján az évtized előadója címmel tüntették ki az együttest, amely már több, mint 26 millió lemezt adott el világszerte, emellett mintegy 150 arany- és platinalemezzel rendelkeznek. Koncertjeiket több, mint kétmillió néző látta már.

Videó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!