Szegedre igazolt a csatár

3 órája

Azari Zsolt szakított Dunaújvárossal

No, erre nem számítottunk. Ifjabb Azari Zsolt elhagyja Dunaújvárost, Szegeden játszik majd az Andersen Ligában.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Enikő

A 47-szeres válogatott játékos pályafutása során harmadszor szerepel majd szülővárosán kívül.

Az Andersen Ligában szereplő Goodwill Pharma Szeged bejelentette Azari Zsolt leigazolását.  A csatár eddigi pályafutása során kétszer szerepelt Dunaújvároson kívül: juniorként a HK Ruzinov 99 Bratislavában is jégre lépett a felnőttek és az U20-asok között is, míg a 2015/16-os idényben megfordult a lengyel STS Sanoknál. A rutinos játékos a legutóbbi két szezonban a DAB-ASP mezét viselte, ám idén nem indul a csapat az Andersen Ligában.

Azari a szegediek közösségi oldalán elmondta: - Ez már nem az az amatőr másodosztály, mint régen, az Andersen Liga komoly bajnokság, jó csapatokkal és játékosokkal. Az utóbbi években a DAB-Acélbikák Sportkarrier Program részeként indítottunk újvárosi csapatot, ám ez az új szabályok miatt ezúttal nem tud részt venni a sorozatban, így másik egyesületet kellett keresnem. A szegedi szakmai igazgatóval, Hegyi Ádámmal jó barátok vagyunk, együtt nyertünk magyar bajnokságot, ezért felhívtam, hogy Szegeden mire lehet számítani. Amit elmondott, az gyorsan meggyőzött, tetszik a projekt, mert fontos számomra, hogy olyan csapatnál játsszak, ahol minimum éremért lehet küzdeni. Persze nekem a hoki már csak hobbi, van, ami megelőzi a fontossági sorrendben, ettől függetlenül mindent megteszek, hogy sikeres legyen a szegedi együttes, és hogy megtöltsük a lelátókat.

Azari Zsolt csak játékosként igazolt Szegedre, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetésében továbbra is dolgozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában