Több száz döglött csirke Székesfehérvár határában

Székesfehérvár határában, a Lovasberény felé vezető út mentén kétszáznál is több döglött csirke tetemére és állati belsőségekre bukkantak.

Fejér Megyei Hírlap

Az út menti területre egyébként is gyakran szórják a szemetet ismeretlen személyek, amit a hatóságnak minden évben el kell szállíttatnia. Ezúttal az illegális szemétlerakásnál komolyabb szabálysértés történt, mert az elhullott tetemek emberre és állatra is veszélyesek lehetnek. Domján Gábor hatóság állatorvos szerint nem egyedi esetről van szó, az azonban ritka, hogy ilyen mennyiségű csirketetemet dobnak ki. Elmondta, ilyenhidegben lassabb az állatok bomlása, így nehéz megállapítani, mikor döglöttek meg, mikor hagyták az út szélén, s azt is, betegség okozta-e az elhullást. A baromfitetemeket elszállíttatták, azokat elégetik. Az eset kapcsán azonban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomozást indít ismeretlen tettes ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!