2014.08.27. 20:38
Együk, vagy ne együk?
Ételfronton nem csak a bajai kontra szegedi halászlé kérdésében lehetetlen igazságot tenni, de sok termék esetében abban a kérdésben is, hogy együk, avagy ne?
Például egy ideig a margarin volt a nyerő, azután az egyik irányzat fő ellenséggé nyilvánította és helyére a vajat nevezte ki, mint egészséges táplálékot. Gyerekként megtanultam: a tej élet, erő, egészség... Nos, olvasom, hogy egyesek szerint el kell felejteni a fogyasztását, s hosszasan sorolják a kockázatokat.
Nem mehetünk biztosra a húsokkal sem, de a felvágottak esetében is érdemes átböngészni az összetevőket, hogy a rettenetes E számokat és egyéb adalékokat elkerüljük. A világhálón pillanatok alatt cikkek sokasága számol be arról, hogy a finomított cukor „méreg", de abban is teljesen bizonytalan vagyok, most akkor egy vagy két, netán három pohár borral szolgálom egészségem épülését. A kávéval jót teszek – szól az egyik vizsgálat, de kettővel lejjebb a többi más eredményre jutott.
A megoldás? Na, erről sehol nem olvastam!