Dunaújváros

2012.06.07. 05:45

Majdnem mindig élőben

Dunaújváros - A csütörtöki közgyűlésen is ott lesznek a helyi televízió kamerái. Ennek azért van jelentősége, mert egy olvasónk kérdést tett fel az élő közvetítéssel kapcsolatban.

Pekarek János

Nyugdíjas olvasónk tette fel azt a kérdést, hogy a helyi televízió miért nem közvetíti élő adásban, teljes terjedelmében a városi önkormányzat közgyűléseit?

A dologban valami tévedés lehet, mert a válasz így szól: - Természetesen élő, egyenes adásban közvetítjük a közgyűléseket! - mondta Szabó László,  a DSTV főszerkesztője.



- Közgyűlési napokon már reggel kilenc órától kiadjuk a közvetítés emblémáját, és a kezdés első percétől adjuk a képet és a hangot a közgyűlési teremből. Szünetekben levesszük a hangot. Az élő közvetítés mellett rögzítjük  a kép- és hanganyagot, s a szüneteket kivágva, négy alkalommal, a közgyűléssel azonos napszakban, tehát pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn délelőtt  megismételjük az adást. A zárt üléseken született döntéseket a Városháza téjékoztatása alapján riporterünk ismerteti az ismétlésekben, s ehhez kétpercnyi vágóképet használunk fel az ülésekről.
 
- Csak abban az esetben nem adjuk élőben a közgyűlést, ha rövid, egyetlen napirendi pontból álló, néhány perces ülésről van szó. Ekkor nem települ ki a stáb, mert a fel- és a leszerelés másfél óra. Azonban kamerával ott vagyunk, és ezeket az üléseket is leadjuk, némi csúszással, de vágatlanul! - mondta a főszerkesztő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!