Dunaújváros

3 órája

Országos Haditorna Verseny - szép városi helyezéssel

A Honvédelmi Minisztérium az idei tanév elején is meghirdette a Honvéd Kadét Program keretében szervezett Országos Haditorna Versenyt, amely középiskolásoknak szóló, megyei fordulókból és országos döntőből álló honvédelmi csapat-verseny - adta hírül közösségi oldalán a Széchenyi István Gimnázium.

Duol.hu

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Fotó: user

A verseny célja, hogy középiskolás fiatalok között a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálásán keresztül a honvédelem ügyét népszerűsítse.

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) által szervezett Fejér vármegyei döntőn 19 középiskolás csapat indult, amelyek közül a legeredményesebbek a verseny után ünnepélyes keretek között vehették át a helyezésüket igazoló okleveleket és jutalmakat a parancsnoktól.

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumból induló Árgyelán Bálint, Chleblovits Bence, Kiss Márton András(11.A), Sárosi Bence Gábor(11.C) összetételű csapat a vármegyei honvédelmi vetélkedőn IV. helyezést ért el .

A honvédelmi TOTÓ gyors és hibátlan kitöltéséért a csapat különdíjban is részesült- írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában