Családi támogatás

2024.06.21. 20:00

Sallai a vasárnapi Eb meccs miatt jobban izgul, mint az államvizsgájáért

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó csoportmeccsére készül az Eb-n vasárnap 21 órakor, amikor Skócia ellen nyerni kell ahhoz, hogy életben maradjanak a továbbjutási álmok. A helyszínen szurkol családjával a DKKA kézilabdázója, Sallai Nikolett is, akinek testvére, Roland a csapat egyik meghatározó játékosa.

Gallai Péter

A Sallai család a helyszínen szorít Rolandban és a magyar válogattnak. A képen Nikolett mellett édesapja, Sallai Tibor

Forrás: Sallai Nikolett

– Itt van a szűk család az Eb kezdete óta, mindegyik mérkőzésen a helyszínen szurkoltunk a válogatottnak. A hangulat fantasztikus és felemelő, a több ezer magyar drukker végig támogatja a fiúkat a lelátóról - kezdte Sallai Nikolett.

Sallai Roland (balra) a csapat egyik meghatározó játékosa
Fotó: MW/Kovács Péter

Őszintén bevallom, az első találkozón a Himnusz alatt elérzékenyültem, annyira megfogott az egész légkör. Ugyan kicsit olaszos temperamentumú családunk van, de a meccseken nem szoktunk ordibálva szurkolni, ezért van rendesen hangom.

- Persze, kicsit feszültebb leszek, amikor a testvéremet faragják, ami sűrűn előfordul. Azt nagyon sajnálom, hogy eddig a szerencse sem állt melléjük, a német meccsen, ahol jól játszottak, a kárunkra téves bírói ítéleteket is mindenki látta – mondta lapunknak Sallai Nikolett.

A Dunaújvárosi Kohász balszélsője elárulta, a magyar válogatott ugyan szigorú program szerint tölti a mindennapokat, de azért van lehetőségük Rolanddal szót váltani, vagy találkozni.

A mérkőzések után például személyesen is beszélgethettek vele egy kis időre a stadionban. Emellett videóüzenetekben, vagy chaten tartják egymással a kapcsolatot.

– Sok meccsén voltam már Rolandnak, de szakmai dolgokba azért mi lányok nem megyünk bele, azt meghagyjuk apukámnak, illetve Roland párjának apukájának. Esetleg egy-egy kiváló cselről, vagy lövésről kérdezünk, de inkább buzdítjuk és támogatjuk. Úgy látjuk, kicsit ideges amiatt, hogy nem így tervezték az Eb-t eddig. 

Nekünk a család a legfontosabb, ki másra számíthatna az ember, Rolinak fontos volt, hogy itt legyünk Németországban, illetve ezek a beszélgetések is

– tette hozzá. 

– Nagyon remélem, összejön a győzelem vasárnap, de a skótok nem fogják ezt könnyen adni. Bízom benne, a szerencse is melléjük áll a többi eredmény tekintetében, így lesz még meccse Rolandéknak. 

Igaz, rám a jövő héten államvizsga vár, amire haza kell jönnöm, de most a vasárnapi mérkőzés miatt jobban izgulok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!