Nem bírnak magukkal

2024.07.08. 09:45

Törnek-zúznak az erőszakos török szurkolók (videó)

Nem tudnak belenyugodni a Hollandiától elszenvedett vereségbe, Németországban és Hollandiában is randalíroznak a megvadult török szurkolók.

MW

Török szurkoló a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Ausztria-Törökország mérkőzése előtt a lipcsei RB Arénában 2024. július 2-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Abedin Taherkenareh

A török drukkerek már a Hollandia elleni mérkőzés előtt is okoztak kellemetlen perceket a német rendőröknek. A berlini Olimpiai stadionhoz vonulva többen is hirtelen a szélsőjobboldalinak mondott török szervezet, a Szürke Farkasok szimpatizánsai lettek, a rendőrség a nem kívánatos szimbólum miatt megakasztotta a szurkolók vonulását. Mit sem ért el vele, a törökök a lelátón tömegesen emelték magasba a kezüket a már jól ismert szimbólumot hirdetve.

Törökország csak magát okolhatja azért, hogy 1-0-s vezetésről a hajrában két gólt kapva 2-1-re elvesztette Hollandiával szemben az Európa-bajnokság negyeddöntőjét. A török drukkerek nem egészen így gondolják. A két tábor között már Berlinben, a szurkolói zónában kitört a botrány - számol be róla a Magyar Nemzet.

Később, miként az Origo beszámolt róla, a törökök az utcákon igyekeztek elégtételt venni, undorító rigmusokat kiabálva a hollandoknak, még a gyerekeket sem kímélve.

A törökök nemcsak Németországban, hanem Hollandiában is randalíroztak, Hágában a rendőrségnek kellett kivonulnia, hogy megfékezze őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!