Gazdaság

2012.06.24. 19:55

Kevesebbet autózunk

2010-ben a magyar autósok több mint fele mondta, hogy egy év alatt 10 ezer kilométernél többet tesz meg autójával, idén már csak a megkérdezettek 44 százaléka nyilatkozott így.

MTI

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet harmadszor készített országos, reprezentatív felmérést a magyar lakosság autóhasználati és javíttatási szokásairól, a szervizek ismertségéről és választás okairól. Összesen 2400 embert kérdeztek meg, az adatfelvétel 2012 januárjában és februárjában történt. Az eredményekből kiderül: napjainkban a budapestiek is kevesebbet autóznak, 2010-ben még ők használták legtöbbet gépjárművüket. Idén a fővárosiak alig több mint 40 százaléka utazik ennyit személyautójával.

A 2012-es kutatási adatokból az látszik, hogy jelenleg a vidéki városokban élők teszik meg a legtöbb kilométert gépjárművükkel. A férfiak és a háztartásban egy főre jutó jövedelem szerint a legjobb helyzetűek idén is többet autóznak, mint a nők és az alacsonyabb jövedelműek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!